Paikallisurheilu

Juho Kantola jatkaa road racing SM-kauttaan voitokkaasti – kirjasi nimiinsä myös uuden rataennätyksen

Juho Kantolalla ja Niko Lehtirannalla tiukkaa vääntöä.

Klaukkalainen 14-vuotias Juho Kantola jatkoi road racing -kisakauttaan Kemoran radalla Vetelissä. SM-kauden toinen osakilpailu ajettiin pääsääntöisesti auringonpaisteessa. Kantola osallistui FIN Supersport 300 -luokkaan KTM RC390R race kit -paketilla.

Viikonloppu aloitettiin jo torstaina ja perjantaina vapailla harjoituksilla. Vauhtia haettiin maltilla ja pyörä toimi fantastisesti. Lauantain aika-ajoissa iski sitten sadekeli, eikä Kantola löytänyt tuntumaa saderenkailla. Tuloksena heikko sija 6.

Lauantain kilpailuun startattiin kuivalla kelillä, Kantolalla jäätävä startti kuudennesta ruudusta ja ekassa mutkassa kärkeen. Niko Lehtiranta ja Rasmus Nurmi seurasivat kannassa. Muutaman kierroksen jälkeen Kantolalla oli jo mahdollisuus karata seuraajiltaan hieman, mutta vaihdemissi pääsuoran päässä teki tepposet. Lehtiranta ja Nurmi kuittasivat Kantolan välittömästi. Hän ei onneksi siitä säikähtänyt, vaan jo heti seuraavalla kierroksella otti oman paikkansa kärjessä. Lehtiranta hiillosti loppuun asti, mutta Kantolan onnistui viimeisellä kierroksella pitää hänet takanaan ja voitto.

Sunnuntaiaamun warm upissa Kantola oli elementissään ja ajoi pohja-ajan. Kisaan lähdettiin paalulta, kun nurmijärveläinen kellotti lauantain kilpailussa kovimman ajan. Paalulta hyvä startti ja kärkeen. Kovaa taistelua Lehtirannan kanssa läpi koko kisan ajan, mutta jälleen Kantola sai pidettyä hermonsa kurissa. Maalissa ero oli marginaalinen 0.160 sek.

Kantola kirjasi nimiinsä myös uuden rataennätyksen. Hän jatkaa sarjan kärjessä täydellä pistepotilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat