Paikalliset

Crazy on persoonallinen putiikki – uusi omistaja on Nurmijärveltä

Sirpa Pippingsköldin liikkeessä myydään värikkäitä ja nimensä mukaisesti hieman ”kreisejä” vaatteita, jotka kuitenkin sopivat eri kokoisille ja tyylisille asiakkaille.

Riitta Ketola

Nurmijärveläinen Sirpa Pippingsköld pukeutui aikaisemmin neutraaleihin väreihin. Nelisen vuotta sitten hän päätyi Helsingissä käydessään Crazy-nimiseen vaatetusliikkeeseen. Sieltä hän tuli ulos käsissään pari kassillista täynnä värikkäitä vaatteita.

Viime toukokuussa Sirpasta tuli Crazyn uusi omistaja yhdessä miehensä Jan Pippingsköldin kanssa, joka ei kuitenkaan ole mukana putiikin päivittäisessä pyörittämisessä.

– Meillä oli ollut jo muutaman vuoden ajan ajatus siitä, että perustamme yrityksen, kertoo Rajamäellä asuva Sirpa Pippingsköld.

Pariskuntaa kiinnosti tuoda Suomeen jotain Espanjasta, jossa he matkustelevat paljon.

– Mietimme muun muassa vaatteita, huonekaluja ja lamppuja eli jotain life style -tyyppistä liikettä.

Messuilla Madridissa tuli vastaan muun muassa vaatteita, jotka kiinnostivat, mutta ne tuntuivat kilpailevan liikaa Crazyn myymälän tuotteiden kanssa.

– Nyt me saamme tuoda niitä Espanjasta niin paljon kuin haluamme, Sirpa Pippingsköld iloitsee.

Crazyn omistaja Arja Hongell jäi eläkkeelle 73-vuotiaana, tehtyään 45 vuoden uran yrittäjänä. Ammattimallinakin ulkomailla työskennellyt Hongell aloitti yrittäjänä Tapiolassa, mutta Helsingissä Fredrikinkadulla liike on ollut peräti 40 vuoden ajan.

Liikkeen asiakkaista muodostui tiivis yhteisö. Pippingsköld toivoo tämän lämminhenkisen yhteisön pysyvän mukana jatkossakin.

– Arja hankki vaatteita pääasiassa Pariisista ja Düsseldorfista, kertoo Sirpa Pippingsköld.

Hän toteaa, että näin on tarkoitus tehdä jatkossakin, mutta nyt mukaan tulee myös Madrid, jossa on tarjolla hieman eri tyyppistä mallistoa.

– Yrityksen mallisto tulee varmasti jonkin verran muuttumaan, mutta perusajatus on tarkoitus pitää samana. Haluan myös kuunnella asiakkaiden toiveita.

Crazyn vaatteet ovat persoonallisia. Liikkeessä vieraileekin paljon artisteja ja muita henkilöitä, joilla on tarve saada massasta poikkeavia vaatteita. Heille on jatkossakin luvassa vaatteita ja asusteita, joita Pippingsköldin kokemuksen mukaan ostavat monet muutkin kuin esiintyvät taiteilijat.

Sirpa Pippingsköld ei ole aikaisemmin toiminut yrittäjänä, mutta hänen vanhempansa ja isovanhempansa pitivät kauppapuutarhaa.

Sirpa päätyi opiskelemaan floristiksi ja ehti olla töissä muun muassa kukkakaupoissa yli 30 vuotta. Alan yrittäjyys ei kuitenkaan kiehtonut, vaan ”kreisit” vaatteet veivät voiton.

– Nettikauppaakin on toivottu. Varmaankin toteutan sen jossain muodossa, mutta nyt täytyy ensin keskittyä tähän liikkeen pyörittämiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat