Puheenaihe

Ei suuria eroja puolueiden kokonaisimagoissa – parhaat mielikuvat saavat SDP ja Kokoomus

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Suomalaisten mielestä puolueista parhaat mielikuvat ovat SDP:llä, Kokoomuksella, Vihreillä ja Perussuomalaisilla. Heikoimmin kuudesta suurimmasta puolueesta pärjäävät Keskusta ja Vasemmistoliitto, käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) tutkimuksesta.

Väittämät, joilla puolueita arvioitiin olivat mm. ”On kaltaiseni ihmisen asialla” ja ”Pitää pidemmällä tähtäimellä lupauksensa”.

Joka neljäs suomalainen kokee SDP:n, vajaa neljännes Vihreiden, viidennes Kokoomuksen, Vasemmistoliiton ja Perussuomalaisten, sekä joka kuudes Keskustan olevan kaltaisensa ihmisen asialla.

Lupauksensa pidemmällä tähtäimellä pitävät kansalaisten mielestä parhaiten Perussuomalaiset, Kokoomus, Vihreät ja SDP. Keskustan lupausten pitoon uskoo joka kymmenes.

Suurin kokonaismielikuvan ja puolueen vaalikannatuksen ero on Vihreillä ja Vasemmistoliitolla. Perussuomalaisilla ja Keskustalla luvut ovat toisin päin, eli mielikuva on vaalikannatusta heikompi.

SDP:n ja Kokoomuksen omien kannattajien keskuudessa kokonaismielikuva on vahvin. Heikoin se on Vihreiden, Keskustan ja Vasemmistoliiton kannattajien keskuudessa.

Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti kesäkuun alussa Kantar TNS. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat