Paikallisurheilu

NJS:llä viiden boforin vastatuuli – JäPS selvästi parempi

Kron Rexhepi on JäPS:n hyökkäyksen maestro. Hän on tehnyt yhdeksän maalia ja järjesti NJS:ää vastaan muille tukun maukkaita tilanteita. Kuvassa Rexhepi on Mikko Oinosen ja Niko Aittasalmen prässissä.

Matti Murto

Syyskierroksen alku oli Nurmijärven Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkueelle murskaava. NJS:n tasaisten yhteenottojen sarja Järvenpäätä vastaan päättyi viime lauantaina vieraskentällä tylyyn viiden maalin tappioon.

JäPS:n hyökkäyksen vaarallisuus oli tiedossa, mutta maalionteossa kompuroivan NJS:n puolustus on toiminut hyvin. Siksi Järvenpään kohtaamisesta odotettiin tasaisempaa.

NJS:n avauskokoonpanosta paikan saivat nyt Aziz Bhar laidalle ja Eetu Sankkinen kärkeen.

Vaivoja potemassa olivat Lassi Vainikainen ja Konta Bio. Viime peleissä avauksessa esiintynyt Markus Laihanen oli vaihtopenkillä.

 

Ensimmäisellä puoliajalla Otso Knuuttilan työmäärä NJS:n maalilla oli suunnilleen kaksinkertainen ja tasoltaan vaativampi kuin kentän toisessä päädyssä Altti Mäkisellä. JäPS:lle tuomittiin kuusi kulmapotkua, NJS:lle ei yhtään. Molemmat joukkueet hyökkäsivät pääasiassa laitojen kautta ja JäPS prässäsi keskikentällä vahvasti.

Aluksi isännät ottivat pelin ohjat, mutta NJS pääsi peliin mukaan 20. minuutilla ja rakensi kunnon hyökkäyksiä, mutta viimeistely ei toiminut. JäPS hyökkäsi useammin ja lopussa Otso Knuuttila piti vieraita pelissä torjumalla Tuure Nummen läpiajon kulmaksi. Yliajalla Kron Rexhepi syötti Hedi Khayatin läpi, mutta Knuuttila poimi pallon Khayatin jaloista. Khayat ei varonut ja kolhaisi jalallaan palloon heittäytyneen Knuuttilan päätä. Tilanne oli vaarallinen, mutta Knuuttila virkosi peliin mukaan ja tauko oli enemmän kuin tervetullut.

 

Toisella puoliajalla vain minuutin pelin jälkeen Kron Rexhepi harhautti laidalla Mikko Oinosen ja laukoi maalivahdin alueen kulmalta isännät 1–0 johtoon. Tämä oli samalla ottelun voittomaali. Puolustuksesta pakin tontilta mieluusti hyökkäyksiä tukemaan nouseva Arttu Eerola oli maalin syntyessä vielä keskialueella. Hänen taakseen jäävää tilaa JäPS käytti useamman kerran hyväkseen.

Varhainen takaisku johti NJS:n yliyrittämiseen ja koko puolustus oli Yassin Daoussin varassa, kun Herkko Kuosa syötti neljä minuuttia myöhemmin Hedi Khayatin kuudentoista rajalta keskeltä läpi eikä kova sijoitus kuudesta metristä ollut torjuttavissa. NJS:n topparit olivat tilanteesta ulkona ja Eerola sivussa. Toista puoliaikaa oli kulunut vain viisi minuuttia.

 

NJS yritti vielä vimmatusti päästä peliin mukaan ja maali olisi mahdollisuuden tarjonnut, mutta se ei onnistunut. Tunnin pelin kohdalla Aziz Bharilla oli hyvä yritys Joni Murtomaan esityöstä, mutta maalivahti Altti Mäkinen torjui ja Joni Murtomaa laukoi jatkotilanteesta yli. Pari minuuttia myöhemmin Arttu Eerola avasi pitkällä Eetu Sankkiselle, mutta Mäkisellä oli helppo työ ottaa pallo syliin. Hedi Khayat ampui NJS:n toiveet alas 63. minuutilla. Khayat ja Nummi ohittivat lyhyillä syötöillä laidalla jälleen pakin ja topparin kaksoisrooliin joutuneen Oinosen ja Khayat laukoi pienestä kulmasta takanurkkaan, 3–0.

Välillä vaihdosta kentälle tullut Joona Tukiainen pääsi yrittämään, mutta kevyt laukaus meni ohi. Sitten oli taas 71. minuutilla isäntien vuoro. Khayat siirsi Rexhepin syötön pari metriä sivuun ja Justus Kauppinen laukoi Knuuttilan yli isännät jo 4–0 johtoon.

NJS yritti edelleen rikkoa nollarajan. Eetu Sankkisen veto peitettiin ja vähän myöhemmin Ismal Dahmani laukoi rajaheiton jälkitilanteesta niukasti ohi.

Vartti ennen päätösvihellystä NJS:n puolustuslinja oli vielä yhäällä, kun Ville Ahola syötti keskiympyrästä Justus Kauppiselle vapaaseen tilaan. Kauppinen yritti harhauttaa Daoussin, onnistui puolittain ja tyrkkäsi vielä kaatuessaan pallon huikealla kierteellä tolpan kautta perille. Tilanne oli 5–0. Kauppisen toinen maali jäi pelin viimeiseksi.

 

Tappio pudotti Palokärkien sijoituksen sarjataulukossa yhdeksänneksi. Sarjatauko tulee hyvään paikkaan. Seuraava vastustaja on PEPO ja kohtaaminen tapahtuu Klaukkalan nurmella lauantaina 27.7. klo 17.00. Kevätkierroksen peli päättyi tasan 2–2.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat