Puheenaihe

EU-kokous ruuhkauttaa liikennettä merkittävästi Helsingissä ja Vantaalla – poliisi suosittaa näille reiteille ehdottomasti muita vaihtoehtoja

Kuvituskuva.

Jaakko Heiskanen

Helsingissä järjestettävä EU:n epävirallinen oikeus- ja sisäministerikokous vaikuttaa merkittävästi Helsingin ja Vantaan liikennejärjestelyihin huomisesta keskiviikosta perjantaihin saakka.

Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat torstaina Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä molempiin suuntiin. Helsingistä poistumiseen ja saapumiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä.

Poliisi suosittelee torstain iltapäiväruuhkaan ehdottomasti näitä vaihtoehtoisia reittejä.

– Liikennevaikutukset ovat tällä viikolla selvästi suuremmat kuin viime viikolla olleen ympäristökokouksen aikana. Kokouksessa on nyt kaksinkertaisesti enemmän ministereitä, selvästi enemmän liikkumisia ja saattueita. Saattueista on odotettavissa liikennekatkoksia myös Helsingin ydinkeskustaan, poliisi kertoo.

Katkoksia on odotettavissa liikenteeseen kokouspaikkana toimivan Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä kumpaankin suuntaan etenkin torstaina noin kello 11–17. Tällöin suuri osa kokousvieraista poistuu, mutta samalla tulee vähintään yhtä paljon uusia.

– Tuolloin Finlandia-talon ja lentoaseman väliset tiet tulevat ruuhkautumaan pahoin eli suosittelemme ehdottomasti käyttämään muita reittejä, kehottaa ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

– Esimerkiksi, jos haluaa ylittää Mannerheimintien ruuhka-aikana, pitää varautua yli tunnin jonottamiseen, samoin kuin Kehä I:llä, jos ajaa Hämeenlinnan- ja Tuusulanväylän välillä, lisää Lehtinen.

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä. Poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi.

Myös ilmailua rajoitetaan Helsingissä tilapäisellä lentokieltoalueella epävirallisen oikeus- ja sisäministerikokouksen vuoksi. Rajoitukset alkavat keskiviikkona kello 8 ja päättyvät perjantaina kello 21. Helsingin poliisilaitos kertoo tilapäisestä lentokieltoalueesta EU-kokousten aikana Twitterissä.

Näin EU-kokous vaikuttaa liikenteeseen 17.–19. heinäkuuta

Keskiviikkona

Vieraita kuljettavat saattueet aiheuttavat merkittävää haittaa liikenteelle Helsinki-Vantaan lentoaseman ja kokouspaikkana olevan Finlandia-talon välillä noin kello 13–24.

Lisäksi kokousvieraat siirtyvät majoituspaikoista kokouspaikalle ja aiheuttavat liikennekatkoksia erityisesti Helsingin ydinkeskustassa noin kello 19­­–20.

Torstaina

Helsingin ydinkeskustassa liikenne häiriintyy vieraiden siirtyessä hotelleista kokouspaikalle noin kello 7–8.

Lisäksi liikenteeseen on odotettavissa katkoksia kokouspaikkana toimivan Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä kumpaankin suuntaan noin kello 11–17. Poliisi suosittelee iltapäiväruuhkaan ehdottomasti vaihtoehtoisia reittejä.

Perjantaina

Vieraiden poistuminen aiheuttaa merkittäviä liikennevaikutuksia Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille noin kello 11–20.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat