Paikalliset

Sääksin rantavahdin kännykän selaus hämmentää – "Selvästi toimittu väärin"

Lukija nappasi keskiviikkona iltapäivällä Sääksjärven rantavahdista kuvan, jossa hän selaa kännykkäänsä kesken työpäivän.

Lukijan kuva

Nurmijärven Uutisten lukija hämmästeli keskiviikkona Sääksjärven rantavahdin toimintaa. Lukijan ottamissa kuvissa rantavahti selaa kännykkäänsä työaikana ja istuu katoksessa, jossa näkyvyys oikealle peittyy täysin.

Liikuntapäällikkö Ville Ruokoja ryhtyi heti kuvat nähtyään selvittämään tilannetta.

– Asiassa on selvästi toimittu väärin. Olemme todella pahoillamme tästä. Käymme asian sisäisesti läpi, ettei tällaista pääse käymään jatkossa, Ruokoja sanoo.

 

Rantavahdin toimintaa reilun puolen tunnin ajan seurannut lukija kertoi nähneensä, kuinka toinen vahti oli lähtenyt samaan aikaan huoltorakennukseen tauolle.

– On harmi, ettei hän ole nähnyt kolmatta valvojaa. Meillä oli keskiviikkona vuorossa kolme rantavahtia ja kolmas vahti on ollut tapahtuma-aikaan valvontakopissa valvomassa rantaa, Ruokoja kertoo.

 

Ruokoja myöntää, että tapauksessa on kuitenkin selkeästi toimittu väärin. Kunnan ohjeistus on, etteivät rantavahdit saa käyttää omia puhelimiaan työpäivän aikana kuin vain avun soittamiseen. Keskittymisen tärkeyttä käydään läpi jo rekrytointivaiheessa.

– Kyse on kuitenkin yksittäistapauksesta. Olen saanut tätä ennen yhden negatiivisen palautteen rantavahtien toiminnasta, ja kun miettii että kävijämäärät ovat kymmenissä tuhansissa, niin se on aika vähän.

– Mutta emme toki yhtään vähättele tätä kyseistä tapausta, Ruokoja sanoo.

 

Nurmijärven kunnan uimarannoista Sääksjärvellä ja Valkjärvellä Tiiran rannassa on uimavalvontaa on aina 4.8. asti joka päivä klo 11 ja 19 välillä.

Ville Ruokojan mukaan Sääksissä valvojia on aina paikalla 2–4. Työvuorolistat tehdään sen mukaan, miten rannalla odotetaan käyvän väkeä.

Kuvat ottaneen lukijan mukaan keskiviikkona rannalla tuli muutama sadekuuro, joten ranta ei ollut täynnä. Iltapäivällä kuvien otto hetkellä kävijöitä oli lukijan arvion mukaan noin sata. Paikalla oli myös muutamia lapsia ilman vanhempia.

 

Lukijaa mietitytti myös paikka, jossa rantavahti istui. Onko lipan alta riittävä näkyvyys rannalle?

Ruokojan mukaan rantavahtien valvontapaikat vaihtelevat hieman asiakasmäärien ja vahtimäärien perusteella. Pääsääntöisesti kuitenkin aina vähintään yksi rantavahti on sellaisessa paikassa mistä on näkyvyys laitureille ja niiden väliin.

– Tämä vahti on ilmeisesti siirtynyt sateen vuoksi lipan alle istumaan, mutta vaikka keli olisi huono, niin näin ei tulisi toimia. Siksi käymme tapauksen sisäisesti läpi.

– Nurmijärven kunnan rannat ovat kuitenkin edelleen turvallisia asioida, Ruokoja sanoo.

Tiirassa huonoa käytöstä

Paikallisissa someryhmissä käytiin muutama viikko sitten useampi keskustelu lasten huonosta käytöksestä Valkjärvellä Tiiran rannassa. Samalla pohdittiin, pitäisikö rantavahdin pitää järjestystä rannalla.

Liikuntapäällikkö Ville Ruokoja kertoo, ettei hän tiedä näitä tapauksia tarkemmin.

– Jos rannalla huudetaan ja häiritään muita, niin rantavahdin tulisi yrittää suusanallisesti puuttua tilanteeseen.

– Rantavahdilla ei ole kuitenkaan yhtään sen enempää oikeuksia kuin tavallisella aikuisella. Jos tilanne etenee käsirysyksi, niin rantavahdin tehtävä on silloin hälyttää virkavalta paikalle. Heillä on keinot puuttua siihen, Ruokoja muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Valkjärveltä löydetty sinilevää – Tiiranrannassa uintia ei suositella23.7.2019 06.05
Heinäkuun alkupuolella hukkui 6 ihmistä – katso vinkit vesiturvallisen kesän viettoon18.7.2019 08.00
Ympäristökeskus tutki uimavesien laadun – Nurmijärven yleisillä uimarannoilla ei vielä sinilevää2.7.2019 11.13
Ennätyslämmin sää sai ihmiset varomattomiksi vesillä – hukkuneita enemmän kuin vuosiin7.6.2018 18.15
Hengenpelastustaitoja hyvä verestää vuosittain1.7.2014 11.05
Sinilevä ei ole ainoa vaara, joka piilee helteisellä uimarannalla – edelliset epidemiat nähtiin vuonna 201426.7.2018 21.25
Sääksjärven uimaranta on Nurmijärven helmi, mutta mukavia uimapaikkoja riittää muitakin2.7.2013 18.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat