Paikallisurheilu

Tärkeä voitto – NJS palasi raiteilleen löydettyään vihdoin maalijyvän

Miro Salminen ottaa vastaan onnitteluja voittomaalista.

Matti Murto

Erinomaisissa olosuhteissa sai 230 hengen katsomo nauttia kotijoukkueen sisukkaista otteista Klaukkalassa, kun Nurmijärven Jalkapalloseuran edustusjoukkue jatkoi kauttaan lauantaina Miesten Kakkosessa. Vastassa oli kevätkierroksen ottelun voittanut ennakkosuosikki Klubi 04, joka taipui tiukassa taistelussa maalein 3–1 (2–1).

Palokärkien avauskokoonpanossa tapahtuu melko vähän muutoksia. Nyt puolustuksessa topparin paikalla avasi Onni Soiniemi. Markus Laihanen oli keskikentällä puolustavassa roolissa. Toipilaat eivät vielä olleet pelikuntoisia, joten vaihtopenkillä oli normaalia pienempi miehitys. Nuori Vico Salminen tuli ensimmäistä kertaa Kakkosen peliin viime minuuteiksi.

Klubi 04 tuli Klaukkalaan ilman Veikkausliiga-apuja. Ensimmäisellä puoliajalla Klubi 04 piti enemmän palloa, mutta vaarallisia tilanteita molemmat joukkueet loivat vähän. Vieraat kehittivät kymmenen minuutin pelin jälkeen painostusjakson ja ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi 13. minuutilla mutta Arttu Eerola siivosi Matti Peltolan läpiajon jälkitilanteesta pallon melkein maaliviivalta.

Klubi meni johtoon 25. minuutilla. NJS:n puolustus oli levällään ja Julius Tauriainen käänsi pallon läheltä maaliin saatuaan loistosyötön helppoon läpiajoon päässeeltä Seth Saariselta.

NJS ei kuitenkaan antanut periksi ja tasoitus syntyi jo 28. minuutilla. Niko Aittasalmi keskitti ja Miro Salminen ryntäsi puskemaan mutta Samu Laitinen työnsi hänet takaa kumoon. Pallo vietiin pilkulle ja Aapo Mäki laukoi rangaistuspotkun perille.

NJS meni 2–1 johtoon jo minuutin kuluttua tasoituksesta. Klubin maalivahti Tuomas Pöyhösen avauspotku osui prässäämään tulleeseen Miro Salmiseen, joka ampaisi maaliin päin ponnahtaneen pallon perään ja potkaisi sen kolmesta metristä tyhjään maaliin. Klubi haki aktiivisesti tasoitusta, mutta NJS torjui sen vielä aktiivisemmin. Isäntien prässi oli tavallista korkeammalla, mutta puolustukseen ennätettiin ajoissa. Voitontahti oli kova,

Toisella puoliajalla Klubi 04 jatkoi tasoituksen metsästämistä, mutta NJS:n asenne säilyi ja tilanteitakin syntyi. NJS sai nyt enemmän kulmapotkuja (4) kuin Klubi (1). Reilun tunnin kohdalla Aapo Mäki laukoi kulman jälkitilanteesta, mutta pallo kimposi puolustuksesta ylärimaan ja siitä yli.

Klubin paras tilanne syntyi kolme minuuttia myöhemmin. Pallo kimposi Arttu Eerolan jalasta Olli Tynkkyselle, joka laukoi 14 metristä yli. NJS:llä oli neljä tuloksetonta läpiajoa.

NJS:n kolmas osuma 84. minuutilla syntyi, kun Miro Salminen sai hiukan päätään väliin Victor de Paulan puolenvaihtoon. Pallo kiertyi Aziz Bharille, joka antoi hienon matalan läpisyötön toppareiden ohi Joona Tukiaiselle. Hän laukoi sen vastaan syöksyneen Pöyhösen ohi perille. Pelin viime hetkillä syntyi vielä molempiin päihin hyvät tilanteet. Klubi 04 sai vapaapotkun 17 metristä, mutta Julius Tauriainen laukoi sen muuriin. Lisäajalla Tukiainen, Salminen ja Ärilä rakensivat tilanteen, mutta Ärilä laukoi 11 metristä yli. Aivan viime hetkillä Otso Knuuttila torjui vielä näyttävästi Klubin kovan 30 metristä lähteneen kaukolaukauksen ylänurkasta.

Pelin jälkeen valmentaja Teemu Savukoski oli yhtä hymyä ja hän kiitti pelaajiensa asennetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat