Paikalliset

“Hei Nurmijärvi, mikä boogie?” Elastinen räjäytti tunnelman Taaborinvuorella

”On upeita paikkoja ja sitten on tämä!” Elastinen oli syvästi vaikuttunut Taaborinvuoren ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Heli Heikkilä

Ei painanut edellisyön esiintyminen Rovaniemellä Taaborille konsertoimaan saapunutta kesän huippuartistia. Elastinen nappasi täyden katsomon näppeihinsä heti lavalle hypätessään ja takoi vauhtia valmiiksi innokkaaseen yleisöön loppua kohti vielä kiihdyttäen.

– Liikuttaa ja vaikuttaa, keskellä stadia tai Taaborin skuttaa. Mikä ikinä tuliski, niin älä pysäytä musiikkii…, kannusti hip hop-musiikin ilopilleri ja yleisö oli samaa mieltä. Se osasi sanat ulkoa ja keinui mukana tunnelmasta toiseen.

– Aurinkoinen ja valloittava Elastinen! kuvailivat penkkirivien takana jammailevat Riikka Raekannas ja Marika Haukijärvi artistia.

Raekannas kertoi käyttävänsä Elastisen kappaleita voimabiiseinä vetämissään jumpissa silloin, kun tarvitaan potkua touhuun.

– Ne liikuttavat kaiken ikäisiä!

Haukijärvi on Elastisen kanssa kotoisin samoilta kulmilta.

– Samanlainen valoisa tapaus hän oli jo nuorena poikana.

 

Miellyttävän persoonan ja tarttuvien melodioiden lisäksi Elastinen tunnetaan myös suomenkielisen rap-lyriikan uranuurtajana, mikä tekee tämänkertaisesta esiintymispaikasta harvinaisen osuvan; asuihan alarinteessä aikoinaan suomenkielisen kaunokirjallisuuden isä. Aleksis Kivi ja Elastinen, oikealta nimeltä Kimmo Laiho, joutuivat kumpainenkin puolustamaan suomen kieltä saroillansa ja vastustajia riitti niitettäväksi.

– Kivellä oli kovempi homma, mutta parikymmentä vuotta sitten kaikki tuulet puhalsivat suomenkielistä rap-musiikkia vastaan, kertoi Elastinen konsertin jälkeen.

– Siihen ei uskonut juuri kukaan, vaikka suomen kieli taipuu vaikka solmuun ja sallii kovankin käsittelyn.

Tässä sitä kuitenkin ollaan; Kivi on saavuttanut arvoisensa aseman ja suomirapista on tullut osa normaalia. Laululyriikka lasketaan nykyisin vahvasti osaksi kirjallisuutta ja tällä hetkellä rapmusiikki on yksi suosituimmista musiikin tyylilajeista maailmassa.

– Kivi on legenda, mutta on se silti hauska pitää kiinni hänen vetämästään ketjusta. Uusi aika, uudet kujeet, vai mitä? kysäisee sanoilla leikittelevä, teksteissään nokkeluuksia viljelevä lyyrikko naurahtaen. Aiheet kappaleisiinsa hän ammentaa suoraan elämästä.

– Rap-lyriikassa moni purkaa angstejaan. Myös Elastinen käsittelee vaikeita asioita, mutta hänen sanoistaan huokuu toivo, toteaa Haukijärvi.

– Syvällistä, muttei synkkää, hän kiteyttää.

 

Taaborinvuori on tunnetusti loistava konserttipaikka ja sana siitä on kiertänyt myös maan huippuartistien keskuudessa. Elastinen oli keskustellut edellisenä iltana Paula Vesalan kanssa, joka oli edelleen fiiliksissä toissa kesän vierailustaan.

– Paula hehkutti minulle Taaborin tunnelmaa, mutta silti kesän paras konsertti tuli vastaan puun takaa. Tila on avoin, mutta samalla intiimi. Energia pääsee liikkumaan, mutta toisaalta tuntui, että sain kosketuksen jokaiseen. Tällaista tämä työ parhaimmillaan on!

Teksti ja kuvat: Heli Heikkilä

Kävisitkö tapahtumissa, jos Taaborinvuorella järjestettäisiin enemmän konsertteja?

Kyllä
99% (78 ääntä)
Ei
1% (1 ääni)
Ääniä yhteensä: 79

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Taaborinvuoren väliaikatarjoilulle uudet puitteet – lehtikuusijulkisivu harmaantuu itsestään3.6.2019 06.15
Elastinen konsertoi Taaborinvuorella elokuussa26.2.2019 16.46
Suvi Teräsniska valloittaa Taaborinvuoren – istumapaikat on jo varattu loppuun1.8.2018 08.15
Vesala kiinnostaa – Taaborinvuori Soi vetää katsomot täyteen3.8.2017 10.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat