Urheilu

HIFK-konkari "Kanki" Kankaanperä kertoo isosta muutoksesta Liigassa – "Nykyään ollaan slimmejä jätkiä"

Markus Kankaanperä (keskellä) jatkaa HIFK:n punapaidassa.

Tapio Hartikainen

Markus Kankaanperä kirjoitti helmikuussa 2019 yhden vuoden jatkosopimuksen HIFK:n kanssa. Liigataipaleensa JYPin paidassa kaudella 1998–1999 käynyt Kankaanperä on pelannut ammattilaiskiekkoa nyt jo kolmella vuosikymmenellä.

”Kanki”-lempinimeä tottelevalla raamikkaalla puolustajalla on siis mahdollisuus pelata jälleen uudella vuosikymmenellä.

– Aika hurjaltahan se kuulostaa. Silloin, kun aloitin katselin niitä vanhoja kääpiä ja mietin, että kuinkakohan he jaksavat. Ihan hyvin tämä on mennyt tähän saakka. Joka päivä on hauskaa ja nautin tästä, Kankaanperä kertoo HIFK TV:lle.

– Ensimmäiseltä kaudelta muistan ne fiilikset. Ensimmäinen matsi IFK:ta vastaan on jäänyt erityisesti mieleen – siellä oli kova nippu kasassa. Muistan sen tunteen ja jännityksen ja välillä oli kakki housuissa joissain tilanteissa, Kankaanperä jatkaa.

Peli on muuttunut vuosien varrella, mutta Kankaanperä on itse huomannut suurimman muutoksen pelaajissa.

– Ennen oli lihaksikkaita isoja äijiä, mutta nykyään pelaajat ovat kokonaisvaltaisempia, slimmejä jätkiä. Harjoittelussa on tullut isoin muutos. Ennen painettiin punttia eikä niinkään mietitty aerobista puolta. Aika urheilullisia kavereita tuolla nykyään pyörii.

Kankaanperälle tuli tämän vuoden tammikuussa 1000 runkosarjaottelua Liigassa täyteen. Hän on sarjan historiassa toiseksi eniten otteluita pelannut pelaaja.

– Kyllä se tonni tuli aika varkain. Ei niitä pelimääriä iltahämärissä tule laskeskeltua, mutta en olisi kyllä ikinä uskonut, että näin pitkään pystyn tällä tasolla pelaamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat