Paikallisurheilu

Ei pisteitä NJS:lle Myyrmäestä – taukojohto suli maalin tappioksi

Entinen NJS-pelaaja Janar Georg laukoi ottelun voittomaalin.

Ille Martela

Nurmijärven Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue joutui palaamaan lauantaina Myyrmäen jalkapallostadionilta pisteittä. Putoamistaisteluun joutunut VJS oli lähes pakkovoiton edessä ja otti sen tuloksella 2–1.

NJS meni ensimmäisellä puoliajalla Miro Salmisen tekemällä maalilla 0–1 johtoon, mutta isännät tulivat toisen puoliajan alussa tasoihin ja voittomaalin viimeisteli vielä viime kaudella NJS:ää edustanut 16-vuotias Janar Georg, kun ottelua oli 20 minuuttia jäljellä. Osuma oli nuorukaisen ensimmäinen Kakkosessa, B-poikien Ykkösessä hän viimeisteli viime vuonna 11 maalia ja tällä kaudella jo 17.

NJS:n avauskokoonpano oli sama kuin voitokkaassa Klubi 04 -ottelussa. VJS:n avaukseen oli pestattu Hongasta keskikentälle debyyttinsä uudessa joukkueessaan tehnyt Mohamed Sheikh. Entinen NJS-juniori Niko Strengell pelasi vasemmassa laidassa ja käynnisti VJS:n tasoitukseen päättyneen hyökkäyksen.

VJS prässäsi aktiivisesti jopa NJS:n rangaistusalueen rajoilla ja piti keskikentän tiiviisti miehitettynä. Pelaajat halusivat ehdottomasti pisteitä ja tämä näkyi kentällä. NJS:n pelinrakentelulle korkea prässi on osoittautunut myrkyksi. Varsinkin kun se on iholle tulevaa, näyttää siltä, että pelaajilta loppuu tila ja varsinkin aika kesken. Ensimmäisellä puoliajalla tämä näkyi siten, että VJS sai aikaan viisi kulmapotkua, NJS ei yhtään. Vaikka pallo pyöri enemmän NJS:n kenttäpuoliskolla, tilanteita maalintekoon kumpikin joukkue loi suunnilleen yhtä paljon. Esimerkiksi 23. minuutilla hyökkäykseen mukaan noussut Yassin Daoussi ohjasi Joona Tukiaisen keskityksen viidestä metristä tolppaa raapien yläkulman ohi.

Otso Knuuttila käynnisti NJS:n johtomaaliin päättyneen hyökkäyksen avaamalla Arttu Eerolalle oikeaan laitaa. Tämä jatkoi Tony Lehtimäelle, joka vapautti yhdellä kosketuksella Salmisen läpiajoon. Salminen laukoi 13 metristä ohi vastaan tulleen maalivahti Elis Rintalan.

Seuraava NJS-tilanne tilanne synty Eerolan noustua päätyyn asti, josta hän keskitti takaisin Lehtimäelle, joka toppareiden puristuksessa ohjasi pallon ylärimaa hipoen yli.

VJS toipui nopeasti ja 40. minuutilla Petteri Koivisto pommitti 20 metristä kovaa ja osui takatolppaan josta pallo kimposi lähes maaliviivaa pitkin kentälle.

 

Toisella puoliajalla pelin luonne tuli selväksi. VJS ahnehti vähintään tasoitusta. VJS käytti omat tilanteensa tehokkaammin kuin NJS. Jo 52. minuutilla Sheikh ja Liridon Islami pelasivat syötöillä itsensä Eerolan ohi ja Islami tasoitti pelin ohjaamalla Sheikhin syötön perille.

NJS:llä oli kymmenen minuuttia myöhemmin tilaisuus siirtyä johtoon, mutta Rintala onnistui kurottamaan toisen kätensä Joakim Ärilän vetoon maalivahdin alueen kulmalta.

Isännät menivät 2–1 johtoon 70. minuutilla. Eetu Puro syötti neljä minuuttia aiemmin vaihdosta laitaan tulleelle Georgille, jolla oli tilaa kuljettaa pallo 12 metriin ja laukoa tulisesti etukulmasta maalin kattoon. Tämä jäi voittomaaliksi.

NJS haki tasoitusta vaihtamalla tuoretta voimaa kentälle. Joni Murtomaa korvasi väsyksiin itsensä raataneen Niko Aittasalmen ja Mikko Oinonen tuli Lehtimäen tilalle, mutta toppariksi ja kun uolustuksesta nousi Aapo Mäki mukaan kärkeen ja ryhmitys muuttui hyökkäävämmäksi, mutta tilanne ei muuttunut

Peli ei tasoltaan noussut klassikkojen joukkoon, mutta taistelua riitti ja kotijoukkue ansaitsi pisteensä. NJS piti tappiosta huolimatta yhdeksännen tilansa ja VJS pysyi viivan alla, mutta entistä lähempänä pelastusta.

NJS:n seuraava vastustaja tulee Mikkelistä. NJS – MiPK pelataan Klaukkalan nurmella ensi lauantaina 17.8 klo 17.00.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tärkeä voitto – NJS palasi raiteilleen löydettyään vihdoin maalijyvän6.8.2019 20.20
NJS hallitsi kärkikamppailua – Härmä taipui viimeisen kymmenen minuutin aikana12.8.2019 17.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat