Puheenaihe

Räppibändi joutui nokkapokkasille baarin kanssa – Nyt Kallion Sirdie ottaa ilon irti somekohusta: "Talo tulee takuulla täyteen"

Somekohussa vellova räppibändi Läskit Lokit kutsuttiin esiintymään Helsinkiin. Asukasaktiivien pelastama Pub Sirdie ilmoittaa maksaneensa kohun aiheuttaneet keikkajulisteeet.

Jarkko Koskinen

Tampereen kotipaikakseen ilmoittava räppibändi Läskit Lokit sai yllättävää näkyvyyttä viime viikolla, kun se joutui osalliseksi julkiseen kohuun.
Samoin kävi kohun toiselle osapuolelle, Kaarinassa sijaitsevalle Bar Nuotille.


Kiista syntyi keikkajulisteista. Läskit Lokit oli tulossa pubiin esiintymään elokuun puolivälissä, mutta se ei toimittanut baarille keikkajulisteitaan. Bändin mukaan julisteista ei ollut edes puhetta.


Molemmat osapuolet esittivät asiasta näkemyksiään Facebookissa - ja esittävät edelleen.

Kuten jokainen sosiaalista mediaa käyttävä tietää, siellä tilanne kärjistyy nopeasti. Läskit Lokit sai somekansalta runsaasti tukea, koska ravintoloitsijan katsottiin isotelleen aiheetta.

Jossain vaiheessa Bar Nuotin ravintoloitsijalta meni niin sanotusti kuppi nurin.

Nimettömänä pysyttelevä ravintoloitsija kyhäsi "uhkasakkokirjeen", jossa yhtyettä vaadittiin poistamaan negatiiviset kommentit ravintolasta ja pyytämään julkisesti anteeksi. Uhkauksen seurauksena kohu paisui entisestään.

Helsingin Kalliossa sijaitsevassa, asukasaktiivien pelastamassa Pub Sirdiessä somevääntöä luki Jarkko Koskinen. Koska riita johti keikan peruuntumiseen Varsinais-Suomessa, Koskinen tarjosi keskusteluketjussa bändille keikkapaikkaa Sirdiestä.

– Meillä on periaatteena olla rento, vapaa ja kaikille avoin paikka stagea myöten, Koskinen sanoo.

– Läskit Lokit täyttää takuulla talon, koska meillä on vain 22 asiakaspaikkaa.

Hän painottaa kommentoivansa asiaa vain omalta osaltaan, ei Pub Sirdien nimissä. Pubilla on noin 900 omistajaa, joista Sirdien somevastaavana toimiva Koskinen on yksi.

– Tarkoitukseni ei ole ottaa kenenkään puolta, vaan lähinnä ottaa koko homma vähän läpällä, Koskinen sanoo.

– Minulla itselläni riittää bändin lisäksi ymmärrystä ravintoloitsijalle. Voin hyvin kuvitella, kuinka pitkiä päiviä ja monia asioita hän tekee. Kohun alkutahtien taustalla voi olla siis myös väsymistä ja väärinymmärrystä, mutta jatkotoimet uhkailuineen eivät saa sympatiaa

Vuonna 1966 perustetun Pub Sirdien vuoden päivät kestäneen uuden elämän aikana keikkajulisteista ei Koskisen mukaan olla väännetty kenenkään kanssa.

Asioista on sovittu ja sopimuksista pidetty kiinni.

Sovittelevampaa asennetta Jarkko Koskinen toivoisi paitsi someen ylipäätään, myös nyt vellovaan kiistaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kiistasta voisi ottaa iloa irti. Pub Sirdiessä on esimerkiksi mietitty Läskit Lokit -keikalle erikoisdrinkkiä nimeltä uhkasakko.

– Vähän kieli poskessa ollaan. Stadissa vi**uilu on usein myös välittämistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat