Urheilu

IL: Huippujuoksija Johanna Peiponen, 28, yhä käsittämättömän piinan kohteena lenkillä – "Ajetaan autolla vierelle ja huudetaan"

Johanna Peiponen (oik.) voittu Saarijärven juhannuskisoissa naisten 3000 metriä vuonna 2016. Edessä jänis Saija Seppä.

Pekka Selonen

Suomalainen kestävyysjuoksija Johanna Peiponen, 28, joutuu edelleen törkeän kohtelun kohteeksi kotipaikkakunnallaan Rovaniemellä.

Juoksijan valmentajaäiti Aira Peiponen vahvistaa Iltalehdelle, että he ovat olleet asiasta yhteydessä poliisiin. Lappeenrannan Kalevan kisoissa 10 000 metrin Suomen mestaruuden ajalla 33.59,63 saavuttanutta Johanna Peiposta häiriköidään harjoituslenkeillä.

– Autolla ajetaan vieressä ja huudellaan hävyttömyyksiä, Aira Peiponen kertoo IL:lle.

Asia vietiin poliisin tietoon kesällä.

– Menimme poliisiasemalle kertomaan näistä ongelmista. Virkavalta hoiti asiaa omalla tavallaan, ja se on tainnut jonkin verran auttaa. Johannaa neuvottiin soittamaan hätänumeroon, kun kiusaamista ilmenee.

Kiusaamista on jatkunut IL:n mukaan useamman vuoden ajan. Peiposet ovat aiemmin kertoneet, että Johannan poikkeuksellinen juoksutyyli ja persoonallinen olemus ovat polttoainetta kiusaajille.

Vuonna 2017 Aira Peiponen kertoi, että Johanna Peiponen juoksee muun muassa moottorikelkkaurilla ja muualla maastossa kiusaajien ulottumattomissa. 

Johanna Peiponen nousi otsikoihin ja oikeastaan ensimmäisen kerran suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2016 juostuaan 10 000 metrillä Suomen toistaiseksi kovimman ajan 31.42,90.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat