Puheenaihe

Rinteen hallitus upottaa 32 miljoona euroa avustajien palkkoihin – IS: Liki 80 prosentin kasvu Sipilän hallituksen menoihin

Pääministeri Antti Rinne (sd.)

Agata Anttonen

Valtiovarainministeriön budjettiehdotus julkaistaan perjantaina. Ilta-Sanomien tekemän karkean laskelman mukaan Antti Rinteen hallituksen valtiosihteereiden ja erityisavustajien palkkamenot nousevat viime vuoden 4,5 miljoonasta eurosta noin 8 miljoonaan euroon vuodessa.

Erityisavustajien palkkamenojen osuus 8 miljoonan kakusta on noin 6 miljoonaa vuodessa ja valtiosihteereiden osuus 2 miljoonaa. Jos Rinteen hallitus istuu kautensa loppuun asti, valtiosihteereiden ja erityisavustajien palkkamenot vuosilta 2019 – 2023 ovat IS:n laskelman mukaan yhteensä 32,6 miljoonaa euroa.

Kaikkiaan ministereiden poliittisiin esikuntiin nimitetään yhteensä 85 henkilöä – 15 valtiosihteeriä ja enintään 70 erityisavustajaa. Rinteen hallitus lähes kaksinkertaisti avustajien lukumäärän, sillä Juha Sipilän hallituksen apuna hääräsi yhteensä 46 valtiosihteeriä ja erityisavustajaa.

Vertailun vuoksi I-S kertoo, että Antti Rinteen hallituksen lailla 19-ministerisellä Jyrki Kataisen hallituksella oli yhteensä 48 valtiosihteeriä ja erityisavustajaa.

Ilta-Sanomien artikkeli on kokonaisuudessaan täällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat