Paikalliset

Kunnan budjetti ylittymässä – väistötiloista ja lumista lisäkuluja

Kuvituskuva.

Arkisto / Ari Peltonen

Nurmijärven kunnan ympäristötoimialan osavuosikatsauksesta selviää, että ympäristötoimiala on ylittämässä budjetin noin 700 000 eurolla.

Suurimmat lisämäärärahatarpeet aiheutuvat väistötiloista ja katujen talvikunnossapidosta.

Väistötilatarpeita on ollut sisäilmaongelmien vuoksi mm. Klaukkalassa, Rajamäellä ja Lepsämässä.

Katukunnossapidon budjettiylitys johtuu puolestaan siitä, että osalta alkuvuoden talviolosuhteet olivat aikaisempia vuosia vaativammat, ja mm. lumen poiskuljetukset, liukkauden torjunta, hiekan poisto sekä ajoratojen ja kulkuväylien höyläykset olivat toimenpidemääriltään suuremmat kuin aikaisempina vuosina.

Tuottojen osalta vuokratuottojen arvioidaan sen sijaan toteutuvan budjetoitua suurempana ja ylijäämämaiden vastaanottotuotot puolestaan budjetoitua alhaisempana.

Ylijäämämaiden vastaanottotuottoihin vaikuttaa se, että vastaanottokapasiteetti Metsä-Tuomelassa alkaa olla lähes käytetty ja mäen rakenteiden vahvistamis- ja viimeistelytöitä joudutaan toteuttamaan normaalia enemmän.

Lisäksi lisätäyttöalueen lupapäätöksestä tehdyn valituksen johdosta täyttömäen lisäkapasiteettia ei ole saatu käyttöön suunnitellun mukaisesti. Lupa sai kesän alussa lainvoiman ja Metsä-Tuomelassa valmistellaan loppuvuoden aikana lisätäyttöalueen käyttöönotto.

Nurmijärven Uutiset kertoo myöhemmin muiden toimialojen taloustilanteesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat