Paikalliset

Autoilija ja pyöräilijä törmäsivät Nurmijärvellä – suojatiemerkinnät puuttuivat

Henkilöauto osui maanantaiaamuna koululaistyttöön Ihantolantien ja Jukolantien risteyksessä, kohdassa, jossa ei ole tällä hetkellä suojatietä. Tyttö vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Lukijan kuva

Yläkouluikäinen tyttö loukkaantui tänään auton töytäistyä häntä Nurmijärven Kirkonkylässä.

Autoilijan ja koululaisen välinen onnettomuus tapahtui noin puoli yhdeksän aikaan Jukolantien ja Ihantolantien risteyksessä.

Silminnäkijän mukaan auto tuli risteykseen Jukolantieltä ja oli kääntymässä Ihantolantielle vasemmalle Maaniitun koulun suuntaan.

Polkupyörällä liikkellä olleet kaksi tyttöä tulivat risteykseen Ihantolantien kevytväylää ja lähtivät ylittämään tietä.

Silminnäkijän mukaan autoilija ei huomannut tyttöjen lähtevän tienylitykseen, vaan ensimmäisenä pyöräillyt tyttö osui auton keulaan ja kaatui maahan. Jälkimmäisenä ajanut tyttö ei loukkaantunut.

Silminnäkijä kertoo tyttöjen olleen koko ajan tajuissaan ja molemmilla pyöräilijöillä olleen kypärät päässään.

Poliisin mukaan tyttö loukkaantui kuitenkin sen verran, että hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Poliisin tilannekeskus ei osannut vielä kertoa, millä rikosnimikkeellä tai -nimikkeillä onnettomuutta lähdetään tutkimaan.

Tapahtumat nähneen Tommi Auran mukaan näkyvyys oli onnettomuushetkellä melko huono sateen vuoksi.

 

Onnettomuus tapahtui Jukolantiellä sellaisessa kohdassa, jossa on ennen ollut suojatien ajoratamerkinnät. Tällä hetkellä ajoradalla ei ole kuitenkaan suojatiemerkintöjä eikä tien vieressä suojatieliikennemerkkiä.

Kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemen mukaan suojatietä ei ole tarkoituksella poistettu, vaan kyse on erehdyksestä.

– Tuossa kohdassa pitäisi olla suojatie, kun kevyen liikenteen väylä risteää kadun kanssa. Ajoratamerkinnät ovat ilmeisesti jääneet uusimatta päällystystöiden jälkeen, Korteniemi sanoo ja lupaa olla samantien yhteydessä kunnan kunnossapitoon, jotta ajoratamerkinnät saadaan palautettua ensitilassa.

– Lisäksi tehdään suunnitelma ja päätös suojatie liikennemerkkien asettamisesta.

Korteniemi tietää, että suojatieliikennemerkkiä ei paikalla ole, eikä sitä ole jostakin syystä ollut aiemminkaan.

– Nurmijärvellä on paljon sellaisia kohteita, missä kevyen liikenteen väylä risteää katua ja risteysalueelle ei ole merkitty suojatietä ajoratamerkinnöin ja liikennemerkein. Tällaisia kohteita pyritään kartoittamaan ja korjaamaan suunnittelun ja kunnossapidon resurssien puitteissa. Mm. Syrjälätielle ja Jarintielle tehtiin ennen kesälomia suunnitelma, jonka pohjalta maastossa täydennetään puuttuvia kevyen liikenteen väylän liikennemerkkejä ja suojatieliikennemerkkejä, Korteniemi kertoo.

 

Itä-Uudenmaan poliisin liikenneasioista vastaava rikosylikomisario Harri Auvinen ei ota kantaa kyseiseen onnettomuuteen, mutta hän muistuttaa, ettei suojatie ole suojatie, jos paikalta puuttuvat kaikki merkinnät.

– Tällaisessa tapauksessa pyöräilijät ovat väistämisvelvollisia ajoradalle tultaessa, Auvinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suojatieturvallisuus puhuttaa: Klaukkalantielle uudet liikennevalot tai suojatie pois?16.8.2019 10.46
Henkilöautoilija törmäsi pieneen koululaiseen suojatiellä Klaukkalassa – auto jätti pysähtymättä suojatien eteen14.8.2019 10.51
Suojatiepäivystäjät muistuttavat koulujen alusta – "Alkuun voi tulla arvaamattomia tilanteita"7.8.2019 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat