Paikalliset

Pyöräteitä tarvittaisiin lisää – Perttulan ja Korpilammen suunta toteutumassa, muiden aikatauluista ei tietoa

Nurmijärvellä on listattu pyörätietarpeita, mutta toteuttamisajankohdat ovat tiedossa vain muutamille hankkeille.

Kuvituskuva

Nurmijärvellä on listattu tärkeysjärjestykseen kevyen liikenteen väylien rakennushankkeita. Tekninen lautakunta käsitteli asiaa viime torstain kokouksessa.

Klaukkalan ja Perttulan välinen kevytväylä on toteutumassa seuraavaksi, sillä myös ely-keskus on näyttänyt sille vihreää valoa. Väylän kustannusarvio on 8,4 miljoonaa euroa, josta kunnan maksuosuus on 4–5 miljoonaa euroa.

Kunta on varautunut siihen, että suunnittelu ja rakentaminen toteutuu vuosien 2020–2022 aikana, mutta töiden aloitus ensi vuonna ei ole vielä sataprosenttisen varmaa, sillä ely-keskus ei ole vielä vahvistanut hankkeen saamista ensi vuoden budjettiinsa.

Kunnan Klaukkalantien katuosuuden kevyen liikenteen väylän suunnittelua on tarkoitus edistää jo kuluvan syksyn aikana.

Klaukkala–Korpilampi-välille tuleva kevytväylä maksaa noin kolme miljoonaa euroa. Kysymyksessä on nk. seudullinen hanke, jossa osallisena ovat Nurmijärven kunta, Espoon kaupunki ja Uudenmaan ely-keskus.

Nurmijärven osuus hankkeesta on miljoona euroa. Hanke on alustavasti ollut tarkoitus toteuttaa siten, että sen suunnittelu tehtäisiin 2022 ja rakentaminen 2023. Hankkeen edistäminen edellyttää rahoituspäätöstä Espoolta ja Uudenmaan ely-keskukselta.

Kunta on ottamassa muiden maanteiden varsille toteutettavien kevyen liikenteen väylien osalta aikalisän eli seuraavien hankkeiden edistäminen on siirretty tuleville vuosille:

Perttula-Röykkä-väli, jonka kustannusarvio on 2,2 miljoonaa euroa. Tämä hanke on myös ely-keskuksen listoilla kiireellisten joukossa.

Kiljavan ja Röykän väli, jonka kustannusarvio on 2,1 miljoonaa euroa.

Kevytväylää suunnitellaan myös Järventaustantielle. Rakentamisen arvioidaan maksavan yli 1,8 miljoonaa euroa.

Kirkonkylä–Perttula-väli maksaa arviolta yli 1,6 miljoonaa euroa.

Hankelistalla on myös Kirkonkylä–Nukari-väli, jonka kustannusarvio on 2,6 miljoonaa euroa.

Tämän lisäksi kunnalla on suunnitelmia rakentaa joskus tulevaisuudessa kevytväyliä Nummelantien, Ridasjärventien ja Kuonomäentien varteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat