Puheenaihe

Yle: Mustat muovirasiat vähenevät pian kauppojen hyllyillä – tämä on syy

Innimari Hyvärinen

Isot elintarvikeyritykset ovat kertoneet luopuvansa mustasta muovista elintarvikepakkauksissaan. Ylen mukaan mustan muovin käyttö pakkauksissa vähenee merkittävästi tänä vuonna, kun Atria, HkScan ja Saarioinen korvaavat sen muun värisellä muovilla tai pakkauksia uudistamalla.

Atria ja HKScan kertoivat mustasta muovista luopumisesta jo aiemmin, ja Saarioinen tiedotti päätöksestään tänään. Saarioinen aikoo vaihtaa valmisruokapakkauksissaan punaiseen muoviin, Ylen jutussa kerrotaan.

Muutoksen taustalla on muovin kierrätysasteen nostaminen. Muovijalostamon optiset lukijat eivät nimittäin tunnista kaikkien mustien pakkausten muovilaatua. Tällöin musta pakkausmuovi päätyy usein poltettavaksi energiajätteeksi, jutussa kerrotaan.

Punaiset valmisruokapakkaukset taas voidaan Saarioisen mukaan kierrättää muovijätteenä ja hyödyntää uusien muovituotteiden raaka-aineena, Ylen jutussa kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tähän muovikassien välttely kaupan kassalla on johtanut: roskapussien myynti pomppasi11.7.2019 12.35
WWF: Mikromuovia päätyy ihmisen elimistöön pankkikortin verran viikossa – näistä elintarvikkeista jäämiä löytyy eniten12.6.2019 09.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat