Paikalliset

Kennelliitto kehottaa varovaisuuteen kaikissa koiratapahtumissa – ”Rokotukset kunnossa, vaikkei osallistuisi tapahtumiin”

Kuvituskuva.

Anton Soinne / Arkisto

Vaikka Suomessa ei olekaan havaittu vastaavaa tautia tai sellaista ripuliepidemiaa kuin Norjassa, on koiraharrastustapahtumissa hyvä noudattaa varovaisuutta, Suomen Kennelliitto opastaa.

    Aina kun koolla on paljon koiria, on mahdollista, että ne tartuttavat toisen toisiinsa tauteja. Koiran kuonokontaktia tuntemattomiin koiriin kannattaa välttää, lliiton ohjeistus kuuluu.

Samalla liitto muistuttaa, että koiran rokotusten voimassaolo ja loishäädöt kannattaa tarkistaa, vaikkei osallistuisikaan koiratapahtumiin. Tietoa Kennelliiton rokotusmääräyksistä löytyy verkosta.

    Rokotuksista ja loishäädöistä saa lisää tietoa myös eläinlääkäreiltä. On myös tärkeää pitää koiran hyvästä peruskunnosta huolta riittävällä liikunnalla ja sopivalla ruokinnalla, jotta koiralla säilyy mahdollisimman hyvä vastustuskyky erilaisiin tauteihin.

   Kaikkien koirien ja ihmistenkin turvallisuutta edistäisi se, että kaikki koirat olisi tunnistusmerkitty ja rekisteröity. Näin koiranomistajat tavoitettaisiin mahdollisissa eläintautitautitilanteissa nopeasti, Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen painottaa.
Liiton mukaan Suomen noin 700 000 koirasta lähes 75–80 prosenttia koirista on tunnistusmerkittyjä ja rekisteröityjä. Luku on kansainvälisesti verrattuna korkea. 

Myös monirotuisen tai rekisteröimätön koira kannattaa tunnistusmerkitä ja ilmoittaa Kennelliiton tunnistusmerkintä- eli FIX-rekisteriin. Ohjeet siitä, miten tämä tehdään, löytyvät Kennelliiton verkkosivuilta.

Kennelliiton verkkosivuille on koottu myös kysymyksiä ja vastauksia Norjan tautitapauksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat