Paikalliset

Cantica-kuoro konsertoi kesää muistellen

Cantica-kuoro konsertoi Kirkonkylässä torstaina 12. syyskuuta.

Cantica

Cantica-kuoron syyskonsertti soi Nurmijärven kirkossa torstaina 12.9. klo 19 otsikolla Syksyn tullen – kesää muistellen. Kuoron kesän kohokohta oli kesäkuinen esiintymismatka itävaltalaiseen Leutasch-alppikylään Seelfeldin lähistöllä. Syyskonsertissa yleisö pääsee kuulemaan tuon matkan kirkkokonsertin ohjelmiston.

Leutaschin matkalla kuorolla oli kolme esiintymistä, joista kirkkokonsertti saavutti suurimman suosion. Konsertti onnistui erinomaisesti ja sai hienon vastaanoton yleisöltä. Kuoron laulun puhtaus tuli upeassa akustiikassa hyvin esiin ja erityisesti hiljaa soivat osiot olivat yleisöltä saadun palautteen mukaan mieleen jääviä. Kuorolaiset kokivat sykähdyttävää vuorovaikutusta yleisön kanssa ja konsertissa solistina toimineen nurmijärveläisen baritoni Jarmo Ojalan laulu kirvoitti yleisöltä sydämelliset kiitosaplodit. Kuoron taiteellinen johtaja Arja Virtanen-Haapasalmi oli koonnut konsertin ohjelmaan mielenkiintoisen kaaren keskiaikaisista Piae-Cantiones –lauluista ortodoksiseen kirkkomusiikkiin ja Mozartin, Brucknerin ja Rutterin teosten kautta suomalaisiin kansanlauluihin sekä kotimaisten säveltäjien kesäisiin säveliin.

Kirkkokonsertin lisäksi Cantica-kuoro esiintyi Leutaschin ulkoilmalavalla sekä kahvikonsertissa hotellin asukkaille vieraanvaraista hotelli-isäntää Peteriä laululla kiittäen. Näissä konserteissa kuultiin kuoron kevyempää viihdeohjelmistoa, jota kuoro esitti myös Nurmijärvellä vappuaaton konsertissa.

Tällä kertaa kuoromatka sisälsi myös aimo annoksen reipasta liikuntaa, kun lähes koko kuoro patikoi alppien rinteillä yli 1 500 metrin korkeuteen ja vain hieman pienempi ryhmä seuraavana päivänä tavoitti 1 717 metrin korkeudella sijaitsevan Wettersteinhütten.

Kuoron iloiset laulut vuoren rinteillä houkuttelivat myös joitakin kanssavaeltajia kuuntelemaan illan tullen konserttejamme. Pyöräilyinnostuskin kasvoi monella kuorolaisella, kun pääsimme testaamaan hotellin vuokraamia sähköpyöriä. Osa kuorolaisista ehti myös tutustua Innsbruckin maisemiin ja kaupungin oopperaelämyksiin.

Suuri ansio onnistuneesta kuoromatkasta oli kuorolaisemme Olli Nikkasen, jonka kontaktit Leutaschiin sekä huolenpito kuorolaisista mahdollistivat matkan onnistumisen ja monet elämykset, kuten hevoskyydin konserttipaikalle ja paluumatkan vierailun Mittenwaldin romanttisessa saksalaiskylässä.

Kuorolaisten palautteet matkasta kertovat myös hyvin siitä, mitä yhdessä laulaminen saakaan aikaan:

– laulamisen iloa ja mukavaa, monipuolista yhdessä oloa kuoroystävien kanssa

– eläytymistä ja itsensä likoon laittamista, jolloin laulajien tunteet välittyivät yleisölle

– laulaminen ja luonto – mikä mahtava yhdistelmä!

– odotettu ja onnistunut yhdistelmä patikointia ja laulamista

– mahtava porukka

– elämä ilman wienerschnitzeleitä on mahdollista, mutta mieletöntä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat