Paikalliset

Palveluverkon tulevaisuus esillä – yleisötilaisuudessa mahdollisuus kertoa mielipiteitä

Kunta tarkastelee nyt muun muassa varhaiskasvatus- ja koulutuspalveluiden tulevaisuutta.

Riitta Ketola

Kiinnostaako sinua tietää, miksi Nurmijärven kunta tarvitsee palveluverkkosuunnitelman? Tai haluatko tietoa siitä, kuinka palveluverkkoselvitys etenee syksyn aikana?

Nurmijärveläisillä on ensi viikolla mahdollisuus saada tietoa kunnan palveluverkkoselvityksen etenemisestä, kun kunta järjestää palveluverkkoselvityksen ensimmäisen yleisötilaisuuden keskiviikkona 18.9. Ensimmmäisessä tilaisuudessa kerrotaan, miksi palveluverkkoselvitys tarvitaan, selvitystyön aikataulusta ja toteutustavasta sekä nykyisten kiinteistöjen tilannekartoituksen aikataulusta.

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona klo 18–20 Kirkonkylässä Nurmijärven valtuustosalissa.

Kunnan mukaan tilaisuudessa käydään läpi palveluverkon nykytilaa ja tulevaisuuden vaihtoehtojen arviointiperusteita.

Tilaisuuden avaa kunnanjohtaja Outi Mäkelä.

Sen jälkeen tekninen johtaja Jouko Lehtonen ja tilakeskuksen päällikkö Ville Könönen kertovat omassa puheenvuorossaan, miksi Nurmijärvellä tarvitaan palveluverkkoselvitys.

– Kunnan talouden tasapainossa sälyttämisen vuoksi on tarpeellista arvioida, mitä palveluita tuotetaan ja missä. Palveluverkossa arvioidaan palveluiden tuotantokustannukset ja kustannustehokkuus huomioiden kuntatalous. Palveluverkkosuunnitelma auttaa investointiohjelman laatimisessa, Lehtonen kertoo.

Kunnan teknisen puolen jälkeen puheenvuoron tilaisuudessa saa palveluverkkoselvitystä tekevän konsulttiyhtiö FCG:n johtava konsultti Esko Korhonen. Hän kertoo palveluverkkoselvityksen toteutuksesta ja esittelee kunnan kiinteistöjen tilannekatsauksen.

Sen jälkeen FCG:n johtava konsultti Raila Oksanen kertoo palvelujen nykytilasta, palveluverkkoennusteesta ja vaihtoehtojen perusteista.

– Vaihtoehtojen laatiminen on vasta alussa, ja ne laatii konsulttiyhtiö, Lehtonen kertoo.

Tilaisuuden päätteeksi kuntalaisilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä viranhaltijoille ja konsulteille sekä keskustella aiheesta.

Lopuksi tekninen johtaja Jouko Lehtonen kertoo, miten palveluverkkotyö etenee tästä eteenpäin.

– Tilaisuuteen kannattaa osallistua. Mielipiteet palveluverkkoselvityksestä kuunnellaan, Lehtonen lupaa.

Palveluverkkoselvitys

Päivitys tämän vuoden aikana

Kunnan on tarkoituksena päivittää vuonna 2013 laadittu palveluverkkosuunnitelma ja vuonna 2016 laadittu palveluverkkoselvitys vielä tänä vuonna.

Palveluverkkoselvityksen keskeinen sisältö on kunnan toteuttamien palveluiden nykytilan selvitys sekä kiinteistöomaisuuden ja kiinteistöissä tapahtuvien ydintoimintojen nykytilanteen selvitys.

Sen perusteella voidaan suunnitella tulevaisuuden palveluiden sijoittumista, mitoitusta ja investointitarpeita.

Päivityksessä huomioidaan toimintaympäristön muutokset, kunnan kehittyminen, olemassa olevien kiinteistöjen kunto ja kunnan taloudellinen tilanne.

Tarkasteltavia palveluita ovat kunnan ydinpalvelut kuten varhaiskasvatus-, nuoriso-, koulutus-, kirjasto-, ja vapaa-aika-, hallinto-, tekniset ja ympäristöpalvelut sekä tukipalvelut kuten varasto- ja varikkopalvelut. Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän (Keusote) palveluverkkoa ei tarkastella tässä yhteydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat