Paikalliset

Alakouluikäisillä lapsilla lukuvaikeuksia – ryhtyisitkö lukumummiksi tai –vaariksi?

Kiinnostaisiko sinua toimia lukumummina tai -vaarina? Seuraava koulutus järjestetään Nurmijärvellä loppusyksystä, mikäli riittävä määrä kiinnostuneita löytyy.

Koulujen syyslukukausi on alkanut, ja joidenkin nurmijärveläistenkin alakoulujen käytävillä voi lasten ja opettajien lisäksi nähdä varttuneempiakin kulkijoita – nimittäin Mannerheimin Lastensuojeluliiton lukumummeja ja -vaareja.

Monilla alakouluikäisillä lapsilla on lukuvaikeuksia. MLL:n kouluttama lukumummi tai -vaari käy kerran viikossa koulussa lukemassa tukea kaipaavan lapsen kanssa.

Yhteisissä lukutuokioissa lapselle tarjotaan myönteisiä lukukokemuksia ja häntä innostetaan kirjojen maailmaan. Mummi tai vaari kokee todellista onnistumisen iloa, kun lapsi kuulumisia vaihdettaessa kertoo kirjastosta lainaamansa kirjan tapahtumista.

Yhdessä luettaessa syntyy luontevaa sukupolvien välistä vuorovaikutusta. Lapsista on mukavaa tavata koulussa mummoja ja vaareja, monen lapsen omat isovanhemmat saattavan asua toisella puolella Suomea.

Senioreista taas on hauskaa tutustua lapsiin ja nykyisen koululaitoksen toimintaan. Antoisien lukuhetkien lisäksi lukumummi tai -vaari voi bonuksena päästä seuraamaan vaikkapa koulun Talent-kilpailua tai kevätjuhlaa.

Lisää vapaaehtoisia lukumummeja ja -vaareja kaivataan Nurmijärvenkin kouluihin. Mitään erityisvaatimuksia ei ole – halu auttaa riittää.

Seuraava koulutus Nurmijärvellä järjestetään MLL:n Uudenmaan piirin Perhetoiminnan koordinaattori Annika Rinta-Joupin mukaan loppusyksystä, jos ilmoittautuneita tulee tarpeeksi. Lisätietoja ja ilmoittautumiset [email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat