Paikalliset

Hovioikeus muutti liiketilan vuokrariitapäätöksen

Kuvituskuva.

Arkisto

Hovioikeudessa oli käsittelyssä liikehuoneistoon liittyvä riita Nurmijärvellä. Hovioikeus muutti Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksen.

Ravintolayrittäjä oli irtisanonut vuokrasopimuksen vuonna 2016. Yrittäjä vaati käräjäoikeudessa vuokranantajaa palauttamaan yli 7 000 euron vuokravakuuden sekä korvaamaan oikeudenkäyntikulut. Vuokravakuutta ei oltu palautettu sillä perusteella, että huoneistoa ei oltu palautettu sopimuksen edellyttämässä kunnossa.

Vuokrauksesta vastannut kiinteistöosakeyhtiö teki vastakanteen ja vaati käräjäoikeudessa ravintolayrittäjältä muun muassa vahingonkorvausta yli 27 600 euroa. Perusteena oli muun muassa se, että laitteita ja tarvikkeita oli muuton yhteydessä poistettu tavalla, joka oli aiheuttanut vaurioita ja tuhottu kiinteistöosakeyhtiön omaisuutta. Saamatta jääneen vuokran osuudeksi yhtiö laski 18 000 euroa. Perusteena oli, että seuraavalta vuokralaiselta ei voitu periä käypää vuokraa tilojen huonon kunnon vuoksi.

Käräjäoikeuden ratkaisu oli se, että vuokralaisena ollut ravintolayritys joutuu maksamaan korvauksia yli 4 000 euroa, eikä saa takaisin yli 7 000 euron vuokravakuutta. Maksettavaksi määrättiin myös puolet vuokranantajan oikeudenkäyntikuluista.

Ravintolayrittäjä valitti asiasta Helsingin hovioikeuteen. Se hylkäsi kiinteistöosakeyhtiön vastakanteen ja vapautti ravintolayrittäjän vahingonkorvausmaksuista sekä oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta. Kiinteistöosakeyhtiö velvoittettiin palauttamaan vuokravakuus ravintolayrittäjälle sekä maksamaan sen lähes 15 000 euron oikeudenkäyntikulut käräjä- ja hovioikeudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat