Paikalliset

Autot ja postilaatikot ilkivallan kourissa – poliisi toivoo ilmoituksia tapauksista

Postilaatikoille on tehty ilkivaltaa eri puolilla Nurmijärveä. Tämä laatikko on Lepsämänkaaren ja Lepsämäntien risteyksessä.

Riitta Ketola

Nurmijärvellä on varsinkin Klaukkalassa ja sen ympäristössä tehty viime viikonloppuna ilkivaltaa niin autoille kuin postilaatikoillekin.

Sosiaalisessa mediassa on kerrottu lähes kymmeneen autoon kohdistuneesta tuulilasien rikkomisesta ja muusta vahingoittamisesta Klaukkalassa ja sen ympäristössä.

Postilaatikoita on puolestaan revitty irti ja heitelty ympäriinsä eri puolilla Nurmijärveä. Tätä ilkivaltaa on jatkunut jo jonkun aikaa, mutta siinäkin viime viikonloppuna tapauksia oli useita.

Rikoskomisario Markku Lylykangas kertoo, että ilmoituksia viikonlopun ilkivallasta ei ole vielä monta tehty, mutta niitä varmasti tehdään ainakin autoista, koska vakuutusyhtiöt yleensä edellyttävät ilmoituksen tekemistä poliisilaitokselle.

– Meille on toistaiseksi tullut ilmoitus kahdesta autosta, joista on tuulilasi rikottu 14. syyskuuta.

Lisäksi ilmoituksia on aikaisemmin tehty muun muassa syyskuun alussa Kirkonkylässä auton etuoven ikkunan rikkomisesta sekä elokuun lopulla Viertolantiellä henkilöauton takalasin rikkomisesta.

 

Postilaatikoista sen sijaan on tullut viime aikoina vain yksi ilmoitus Lepsämästä.

– Postilaatikoistakin olisi hyvä ilmoittaa poliisille. Varsinkin silloin, jos rikotaan paljon laatikoita.

Toki yksittäisestäkin laatikosta voi Lylykankaan mukaan tehdä ilmoituksen, vaikka vakuutusyhtiön omavastuuosuuden vuoksi korvausta ei saisikaan. Poliisille tiedosta voi olla hyötyä, jos tekijät jäävät kiinni jossain toisessa yhteydessä.

Lylykangas kehottaa soittamaan hätäkeskukseen, jos kuulee outoa räminää, huutoa tai muuta tavallisuudesta poikkeavaa, joka voisi liittyä ilkivaltaan.

– Tällöin poliisipartio voi tulla paikalle tarkistamaan tilannetta.

Mikäli tekijät jäävät kiinni, postilaatikoiden rikkomissta tutkitaan joko lievänä vahingontekona tai vahingontekona. Jälkimmäisestäkin voi selvitä sakoilla, mutta maksimissaan voi saada vuoden vankeutta.

Autojen vahingoittaminen käsitellään vahingontekona, koska kustannukset nousevat heti korkeiksi oli sitten kyseessä tuulilasin rikkominen tai auton naarmuttaminen.

Ilkivalta näyttäytyy Lylykankaan mukaan poliisin näkökulmasta useimmiten siten, että tekijöinä on varsin pieni joukko.

– Näitä oireilevia nuoria on vuorollaan esimerkiksi Klaukkalassa, Kirkonkylässä ja Rajamäellä.

Kun tekijöitä saadaan kiinni, joukko saadaan hajotettua, jolloin usein ilkivalta ja rikoksetkin vähenevät tai loppuvat kokonaan.

Syitä nuorten oireiluun on erilaisia, mutta yksi merkittävä tekijä Lylykankaan mukaan on vanhempien eroon liittyvät riidat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Rajamäen tekonurmelle kameravalvonta ja uudet portit – jatkuva ilkivalta pakotti toimimaan17.8.2019 06.00
Koulun pihassa vaarallista ilkivaltaa – kuka löystytti keinun ruuvit?15.8.2019 14.53
Heinäkuinen lauantaiyö voi olla pysäköidylle autolle kohtalokas, etenkin saksalaismerkkiselle – eniten ilkivaltaa tehdään Helsingissä6.7.2019 13.32

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat