Paikallisurheilu

NJS järjesti todellisen yllätyksen Joensuussa – varmisti samalla sarjapaikkansa

NJS:n hyökkäys (vasemmalta) Miro Salminen, Joona Tukiainen, Niko Aittasalmi ja takana piilossa Tony Lehtimäki ovat kehittyneet yhä tehokkaammiksi ja tuuletuksia on luvassa vielä lisää.

Matti Murto

NJS järjesti Kakkosen A-lohkon 19. kierroksen mehukkaimman yllätyksen voittamalla tähän asti tappioitta pelanneen Jipon Joensuussa maalein 3–1 (1–0). Voitollaan NJS käytännössä varmisti sarjapaikkansa. Joukkue matkusti Joensuuhun lähes vakiokokoonpanollaan, vain esteen saaneen Otso Knuuttilan tilalle maalin suulle tuli Tuukka Niemelä, joka hoiti osansa mallikkaasti.

NJS kohtasi Jipon keväällä Klaukkalassa, jossa tuloksena oli 1–1 tasapeli. Jipon otteet siis tiedettiin eikä pelitapa ole kauden mittaan juuri muuttunut. Jippo nojaa vahvaan puolustukseen, mutta hyökkäyksessä on toivomisen varaa. Nyt Jippo hyökkäsi jokseenkin yksipuolisesti vasemman laidan kautta, joten pelin organisointi oli helppoa ja yllätysten varalta rivit olivat kunnossa.

Heidän ensimmäisen puoliajan paras tilaisuutensa oli 7. minuutilla, mutta Toni Tahvanaisen keskitys ei tavoittanut maalin edestä Risto Kahelinia.

Jippo hallitsi näennäisesti tapahtumia, mutta ote siirtyi NJS:n johtomaalin jälkeen vieraille. Maalin laukoi näyttävästi Miro Salminen Matias Niudan ja Joona Tukiaisen taitavan esityön jälkeen kun ottelukello näytti 26. minuuttia.

Maalin jälkeen NJS loi vielä muutaman maalipaikan: Tony Lehtimäki teki kaksikin läpiajoa, joista vaarallisemmassa Salminen laukoi kovaa Lehtimäen keskityksestä, mutta maalivahti Jirko Sorsa torjui. Puoliajan lopuksi Jippo sai sivuvapaapotkun 30 metristä Markus Laihasen kaadettua Aleksi Nissisen, mutta Tuukka Niemelä ohjasi vedon yläriman yli.

 

Toisen puoliajan toisella minuutilla Jippo tasoitti. Heidän vasemman laidan hyökkäyskuvionsa toimi viimein ja Risto Kahelin pääsi antamaan herkullisen keskityksen maalin eteen, josta Aleksi Nissinen viimeisteli tasoituksen.

NJS ei takaiskusta mennyt kipsiin: kenttätasapaino säilyi hyvänä, muoto tiiviinä ja mikä ilahduttavinta, NJS:n peliin oli tullut lisää rauhallisuutta, tarkkuutta ja määrätietoisuutta. NJS meni johtoon 73. minuutilla pitkän hyökkäyksen tuloksena: Aapo Mäki kurkotti pallon prässin alta keskiympyrään Salmiselle, tämä jatkoi laitaan Tony Lehtimäelle, jonka kovan matalan keskityksen Niko Aittasalmi käänsi läheltä maaliin toppari Antti Åken estelyistä huolimatta.

 

Voitto sinetöitiin 77. minuutilla siten, että Mikko Oinonen puski Jipon huonosti tähdätyn pitkän pallon Aapo Mäelle, joka jatkoi sen Joona Tukiaiselle ja tämä keskelle vapaaksi jätetylle Miro Salmiselle. Salmisen pitkän kuljetuksen vauhdista jäi toppari Aapi Helvelahti ja Salminen laukoi pallon vapaasti maalivahdin alueen kulmalta takanurkkaan.

Jippo onnistui luomaan lopuksi muutaman tilanteen, jotka Tuukka Niemelä hoiti rutiinilla.

Yliajalla Joonas Manninen kaatoi Miko Mäkirinteen mutta Niemelä noukki Nuutti Tykkyläisen 22 metristä muurin ohi laukoman kierteisen vapaapotkun alakulmasta.

 

Vahvin nousijaehdokas ja sarjaa johtava MP on nyt ainoa tappioitta pelannut joukkue ja tulee lauantaina NJS:n vieraaksi Klaukkalan nurmelle. Peli käynnistyy klo 15.00.

Mikkelissä on varmasti pantu merkille NJS:n viime viikkojen otteet ja asennetta kiristetään kohdalleen.

NJS:llä on koossa 26 pistettä, jolla irtoaa seitsemäs sija. Jäljellä on kolme kierrosta ja Palokärjillä on MP:n lisäksi Susia vastaan peli Kouvolassa ja kauden päätöspelissä Klaukkalassa vastassa on Reipas.

Teksti ja kuva: Matti Murto

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat