Paikalliset

Hammashoitola palaa Kirkonkylään uusiin tiloihin – Klaukkalan toinen yksikkö tyhjenee pikkuhiljaa

Gunnarintien hammashoitola tyhjenee pikkuhiljaa, kun osa hoitohuoneista muutetaan ensin Kirkonkylään ja ensi vuonna loput terveyskeskuksen yhteyteen.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Kunnalliset suun terveydenhoitopalvelut ovat marraskuussa palaamassa Kirkonkylään 2,5 vuoden tauon jälkeen.

Kirkonkylän hammashoitola toimi toukokuuhun 2017 saakka Aleksis Kiven tiellä, mutta se jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi ja palvelut ja työntekijät siirtyivät Klaukkalaan ja Rajamäelle.

Muuton jälkeen virkamiehet olivat jo lakkauttamassa Kirkonkylän kunnallisia hammashoitopalveluita kokonaan, mutta kunnanhallitus teki periaatepäätöksen siitä, että hammashoitolan palvelut halutaan säilyttää myös jatkossa Kirkonkylässä.

Hammashoitolalle etsittiin pitkään sopivia tiloja.

Tämän vuoden maaliskuussa kunnan tekninen lautakunta päätti, että hammashoitola sijoitetaan vuokratiloihin Keskustie 5:een.

 

Nyt kunnan rakennuttajapäällikkö Katja Peltola kertoo, että uuden kohteen suunnittelu on käynnissä ja rakennuslupa haussa.

– Kohteeseen tulee viisi hoitohuonetta ja muut toimintaa tukevat tilat. Suunnittelu ja rakentaminen pyritään saamaan valmiiksi niin, että käyttäjät pääsevät muuttamaan tiloihin marraskuun lopussa, Peltola kertoo.

 

Keusoten ylihammaslääkärin Antti Koskenrannan mukaan uudessa hammashoitolassa tullaan tarjoamaan terveyskeskuksen hammashoidon palveluita.

– Täysin lopullista kuvaa palveluista ei ole. Auki on esimerkiksi miten ja missä oikomishoito ja vaativammat poistot hoidetaan, Koskenranta kertoo.

 

Vielä marraskuuhun asti kaikki Nurmijärven kunnalliset suun terveydenhuollonpalvelut toimivat Rajamäen terveyskeskuksen yhteydessä ja Klaukkalassa Gunnarintien yksikössä sekä terveysaseman yhteydessä.

Kirkonkylän hammashoitolan muutto vaikutti 2,5 vuotta sitten myös näihin yksiköihin, kun muuton vuoksi Rajamäkeen tehtiin kaksi hoitohuonetta vapaana oleviin huoneisiin ja Klaukkalaan yksi hoitohuone lisää terveysasemalla oleviin tiloihin. Samalla yksiköissä ruvettiin tekemään myös iltavuoroa ja asiakkaille voitiin tarjota ilta-aikoja.

Koskenranta kertoo, että myös marraskuinen muutto tulee näkymään Klaukkalan suun terveydenhoitopalveluissa, sillä muutto tulee näkymään Klaukkalan suun terveydenhuollon palveluissa, koska hoitohuoneiden avaaminen Kirkonkylällä vähentää saman määrän huonekapasiteettia Klaukkalassa.

Sen sijaan ilta-aikoihin ei nyt tule muutosta, vaan niitä on tarkoitus tarjota jatkossa jokaisessa taajamassa, myös Kirkonkylässä.

– Vaikutusta on muuton aikana ainakin Gunnarintien yksikössä hoidon saatavuuteen, koska hoitohuoneita on hetkellisesti käytössä normaalia vähemmän.

– Muuton jälkeen meillä on tarkoituksena saada muutettua loput Gunnarintien hoitoyksiköt terveyskeskuksen yhteyteen Vaskomäentielle. Muutto Vaskomäentielle tapahtuu aikaisintaan ensi vuoden aikana.

Oliko Kirkonkylän hammahoitolan säilyttäminen hyvä päätös?

Kyllä
79% (171 ääntä)
Ei
21% (46 ääntä)
Ääniä yhteensä: 217

Hammashoitolan kohtalosta väännettiin pitkään

Kunnan virkamiehet esittivät marraskuussa 2017, että Kirkonkylän hammashoitola lakkautettaisiin kokonaan.

Va. sosiaali- ja terveysjohtaja Ilpo Salminen perusteli ehdotusta sillä, että Rajamäen ja Klaukkalan tilat ovat asianmukaiset. Salmisen mukaan Kirkonkylän hammashoitolan ylläpitäminen tarkoittaisi sitä, että hammashoitoloiden tiloissa olisi vajaakäyttöä.

Salmisen mukaan myös pienempi palveluverkko olisi helpottanut myös välinehuoltoa ja töiden organisointia.

Päättäjät eivät kuitenkaan olleet samoilla linjoilla virkamiesten kanssa, vaan kunnanhallitus päätti keväällä 2018, että hammashoidon palvelut halutaan säilyttää jatkossakin Kirkonkylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uudet sisäilmaongelmat muuttivat suunnitelmia – Kirkonkylän hammashoitola sittenkin vuokratiloihin19.3.2019 13.09
Mielipide: Kirkonkylän uusi hammashoitola sotkee koko Nurmijärven hammashoidon?16.1.2019 07.05
Kirkonkylän hammashoitolan kohtalo odottaa sote-ratkaisuja – Kunnanjohtaja: Leenan-kodin tilojen kunnostaminen on kunnalle riski1.10.2018 06.30
Kirkonkylän hammashoitolalle löytyi uudet tilat – kiinteistö vaatii 770 000 euron remontin2.4.2018 06.30
Kirkonkylän hammashoitolalle neljä vaihtoehtoa – kalleimman hinta 1,7 miljoonaa euroa23.3.2018 13.31
Kunnanhallitus päätti: Hammashoitola säilyy Kirkonkylässä20.2.2018 08.20
Kirkonkylän hammashoitolan kohtalosta päätetään pian – kunnanjohtaja kannattaa lakkautusta17.2.2018 08.15
Esitys meni nurin – Lautakunta säilyttäisi Kirkonkylän hammashoitolan 28.11.2017 13.05
Suunnitelma: Kirkonkylän hammashoitola lakkautetaan kokonaan17.11.2017 07.10
Sisäilmaongelmat sulkivat Kirkonkylän hammashoitolan – "Ei tietoa milloin saadaan uudelleen käyttöön"14.6.2017 19.30
Kirkonkylän hammashoitolassa alkaa remontti18.5.2017 07.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat