Paikalliset

Vaativan laitoshoidon lastensuojeluyksikkö muuttamassa Rajamäen keskustaan

Kuvituskuva.

Terhi Marttinen

Kiljavan sairaalan yhteydessä toiminut lastensuojelun sijaishuollon yksikkö Kiljavan Majakka on muuttamassa Kiljavalta Rajamäen keskustaan.

Sievi Hyvinvointitilat Oy on rakentamassa yksikölle uudet toimitilat Terveystien ja Puistotien kulmaukseen. Asemakaavassa tontti on kaavoitettu sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialueeksi.

Kiljavan Majakan verkkosivujen mukaan yksikkö tarjoaa ympärivuorokautista lastensuojelun sijaishuoltoa 12–17-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on vaativan laitoshoidon tarve. Yksikkö toimii tällä hetkellä Kiljavan sairaala-alueella pienkerrostalossa ja siellä on 12 asiakaspaikkaa. 

Kiljavan Majakkaan sijoitetaan lapsia, joilla on nuoriso- ja/tai neuropsykiatrisia haasteita tai haasteita koulunkäynnin kanssa.

Yksikön yhteydessä toimii Nurmijärven sivistystoimen alainen koulu. 

Kiljavan Majakka työllistää kokoaikaisesti 16 henkilöä, lisäksi useita tuntityöntekijöitä. Henkilökunta koostuu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisista, jotka ovat hankkineet lisäkoulutusta mm. nuorten mielenterveys- ja päihdetyöstä.

Nurmijärven kunnanhallitus päätti tontin osan myymistä maanantaisessa kokouksessaan. Sievi Hyvinvointitilat Oy:n kanssa sovittu tonttikauppa edellyttää kuitenkin vielä tontin uudelleen lohkontaa ja merkintää kiinteistörekisteriin, sillä kokonaisuudessaan tontti on yli 8000 neliötä, mutta Sievi haluaa ostaa siitä vain reilun 3000 neliötä.

3015 neliön tontin hinnaksi sovittiin 120 640 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat