Paikallisurheilu

NJS piti ahtaalla lohkovoittajaa, mutta hävisi lopulta 1–4

Joona Tukiainen haluaa pallon Janne Kuhmoselta. Vasemmalla Jiri Haikonen, oikealla Markus Laihanen (nro 27) ja Tony Lehtimäki (11).

Matti Murto

Lohkon ykköstilaa hallitseva Mikkelin Palloilijat voitti NJS:n maalein 1–4 Klaukkalassa ja varmisti nousunsa Ykköseen. Sekin on varmistunut että NJS pelaa myös ensi kaudella Kakkosta.

Vaikka vahva ennakkosuosikki Mikkelin Palloilijat meni ensimmäisellä puoliajalla nopeasti 2–0 johtoon, alkoi NJS kääntää peliä tasaiseksi. Heti aluksi MP nosti prässin korkealle ja NJS:n pallollisen pelaajan kimpussa oli heti vastustaja, usein kaksikin.

Pelitapa on erittäin rasittava, mutta tuotti tulosta, ennen kuin oli hieman hellitettävä. Lopulta onnetar tuli MP:n avuksi ja peli ratkesi runsas kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä.

MP:n johtomaali syntyi 10. minuutilla nopealla vastahyökkäyksellä, joka käynnistyi MP:n maalilta NJS:n kulmatilanteesta. Jiri Haikonen keskitti ja Joonas Nissinen viimeisteli, ennen kuin NJS:n puolustus oli saatu muotoonsa.

MP:n toinen maali syntyi jo viiden minuutin kuluttua kun Felipe De Mello vei NJS:n puolustuksen purkupallon keskialueella ja syötti Jiri Haikosen läpi viimeistelemään laidaltaan.

Kaksi takaiskumaalia vain varttitunnissa ei saanut NJS:ää paniikkiin, vaan kävi päinvastoin. Kotijoukkue pääsi koko ajan paremmin mukaan ja loi muutaman hyvän tilanteen, jotka lohkon paras puolustus kuitenkin onnistui hoitamaan.

Paras tilanne oli Miro Salmisella 39. minuutilla: Aapo Mäen pusku kulmapotkusta kimposi Salmiselle, mutta laukaus kahdesta metristä meni maalivahti Sammy Ndjockin syliin.

Viimeiset minuutit MP pyrki vain pitämään palloa ja säilyttämään 0–2 tilanteen.

Toiselle puoliajalle NJS tuli päättäväisesti ja tilanteita syntyi: Joona Tukiainen laukoi Yassin Daoussin keskityksen yli. Sitten Miro Salmisen ja Niko Aittasalmen kaksi vastaan yksi tilanne kuivui kulmapotkuksi.

Reilun tunnin pelin jälkeen ote oli taas siirtyä vieraille, mutta NJS:n kavennus palautti. Tony Lehtimäki otti haltuun Markus Laihasen korkean keskityksen ja taisteli kolmen puolustajan ahdistamana pallon maaliin. Aikaa oli jäljellä 15 minuuttia ja peli näytti taas siltä, että tasoituskin olisi mahdollinen.

Tämä jäi kuitenkin haaveeksi. NJS:n puolustus oli jo selvittänyt MP:n hyökkäyksen ja prässi oli purettu. Yassin Daoussin avaus osui kuitenkin Aapo Mäkeen ja kimposi 11 metriin pilkun viereen. Lähinnä oli MP:n Juuso Liukkonen, joka laukoi pallon NJS:n maalin kattoon. Käytännössä peli ratkesi vieraiden onnekkaaseen maaliin vain runsas 10 minuuttia ennen täyttä aikaa.

NJS sai taas tilaisuuden kaventaa kun Yassin Daoussi riisti Janne Kuhmoselta pallon ja syötti Joona Tukiaiselle, joka jatkoi Miro Salmisen läpiajoon. Kova kosketus 16 rajalla lähetti pallon kuitenkin maalivahti Sammy Ndjockin ulottuville ja tilanne kuivui siihen.

MP sinetöi voiton lopullisesti nopealla tilanteen vaihdolla minuutti ennen täyttä aikaa kun Denis Lima puski Jiri Haikosen hienon keskityksen maaliin. Sellainen tuntuma kuitenkin jäi, että vieraat ansaitsivat voittonsa, mutta kohtuus kaikessa.

NJS:llä on jäljellä vierasottelu Kouvolassa Susia vastaan ja kauden päätteeksi Klaukkalan Nurmella tulee vastaan Reipas.

NJS on nyt lohkossa kahdeksantena ja sijoitus ylemmällä puoliskolla kuuden joukossa on kahden pisteen päässä.

Pienellä onnella jopa neljäs sija on tasaisessa keskikastissa mahdollinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat