Paikalliset

Nummenpäässä juhlittiin 120-vuotiasta koulua

Reijo Myyri istutti juhlavuoden puun.

Nummenpäässä alkoi opetus tasan 120 vuotta sitten, 25.syyskuuta vuonna 1899. Koulurakennus oli valmistunut juuri ajoissa syyslukukautta varten.

Opetus Nummenpäässä on lakannut kaksi vuotta sitten, mutta juhlaan on silti aihetta. Pro Nummenpää ry. on vuokrannut koulurakennukset kunnalta. Tilat ovat ahkerassa käytössä. Yhdistykset, jumppaajat, kuorot, perhejuhlien viettäjät ja kylän nuoret ovat koulun vakiokäyttäjiä.

Viime lauantaina koululla järjestettiin juhlakonsertti 120 vuoden merkkipaalun kunniaksi. Juhlapuhuja, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen totesi, että 120 vuotta vanha koulurakennus elää ja voi vahvasti.

Esiintyjiksi juhlakonserttiin olivat lupautuneet pianotaiteilijat Otso Kallio, Tiina Karakorpi ja Salla Pynssi – kaikkien heidän sukujuuret ovat Nummenpäässä. Juhlayleisö sai kuulla Saint-Saënsin, Sibeliuksen sekä Schubertin teoksia.

Yleisö pääsi itsekin esiintymään. Salla Pynssi ja Tiina Karakorpi säestivät yhteislauluna esitettyjä vanhan ajan koululauluja.

Nummenpään Martat juhlistivat päivää tarjoilullaan.

Maamme-laulun jälkeen koulun pihamaalle istutettiin vielä muistoksi hevoskastanja. Lapion varteen pääsi Reijo Myyri, jonka suku 120 vuotta sitten lahjoitti koulun rakentamiseen tarvittavan maa-alueen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat