Paikalliset

Nurmijärven kunta: Circulationin yva-selostus puutteellinen

Circulation Oy:n hanketta koskevassa ympäristövaikutusten arviointiselostuksessa on Nurmijärven kunnan antaman lausunnon mukaan useita puutteita. Yritys suunnittelee Klaukkalaan Nurmijärven ja Espoon rajalle bioterminaalia sekä hyötymateriaalien käsittely- ja siirtokuormausasemaa.

Uudenmaan ely-keskukselle antamassaan lausunnossa Nurmijärven kunnanhallitus toteaa osan puutteista niin merkittäviksi, ettei arviointiselostuksen perusteella voida tehdä varmoja päätelmiä hankkeen vaikutuksista ja toteuttamiskelpoisuudesta.

Merkittävimpinä puutteina kunta pitää luonnonympäristöön kohdistuvien vaikutusten arvioinnin riittämättömyyttä, melu- ja liikennevaikutusten arvioinnin epäselvää esitystapaa ja puutteellisuutta sekä riittämättömiä perusteita esirakentamisessa käytettävän murskeen määrälle.

Nurmijärven kunta katsoo, että alueen asemakaavoittaminen hankkeen mukaiseen tarkoitukseen ei ole mahdollista Klaukkalan osayleiskaavan perusteella, eikä kunta tule laatimaan alueelle asemakaavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vielä on aikaa jättää mielipide bioterminaalista – yleisötilaisuuteen osallistuneet arvostelivat tiukasti järjestelyjä4.9.2019 06.00
Bioterminaalisuunnitelmat huolettavat Klaukkalassa – "kaikkein pahin vireillä olevista suunnitelmista"27.8.2019 09.41
Bioterminaali Klaukkalaan etenee – yleisötilaisuus elokuun lopulla12.8.2019 06.05
Bioterminaali suunnitteilla Klaukkalaan – yritys perui vain yhden pienen hakemuksensa8.1.2019 10.19
Kunta bioterminaalin YVA-ohjelmasta: "Paljon täydennettävää"28.6.2017 07.10
Bioterminaalia voi nyt vastustaa verkossa2.6.2017 06.05
Asukkailta tyrmäys Klaukkalaan suunnitellulle bioterminaalille – pelkona on melu, pöly, raskas liikenne ja luonnon tuhoutuminen27.5.2017 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat