Paikallisurheilu

Kolme peliä, kolme voittoa – SB-Pro aloitti liigakauden vahvasti

SB-Pron nuori Aada Isometsä (vas.) oli naisten liigaväännöissä heti ensimmäisestä ottelusta alkaen kuin kotonaan. Tässä TPS:n Tiina Hoikkala jää nuolemaan näppejään.

Mauri Katajala

Naisten salibandyliigan hallitseva mestari SB-Pro otti kauden kolmesta ensimmäisestä liigaottelustaan kahdeksan pistettä. Vakuuttavin esitys nähtiin perjantaina Arkadia-hallissa Klaukkalassa, kun Turun Palloseura kaatui 13–5. Voittojen lisäksi ilahduttavaa on ollut 16-vuotiaan liigatulokkaan Aada Isometsän esiinmarssi. Debytantti maalasi heti ensimmäisessä liigaottelussaan viime keskiviikkona Helsingin Tapanilassa, kun EräViikingit hävisi nurmijärveläisille 6–8. Perjantain kotipelissä Isometsä osui kahdesti.

Runsasmaalista kotivoittoa varjosti tehohyökkääjä Mirja Hietamäen loukkaantuminen. Se puolestaan avasi kolmoskentässä aloittaneelle Isometsälle paikan Meri-Helmi Höynälän johtamassa kakkosketjussa.

– Paremmin on lähtenyt liikkeelle kuin odotin, Isometsä sanoi.

– Kun aloin treenata naisten kanssa, tuntui, ettei tilaa ja aikaa ole yhtään. Mutta vauhtiin on kesän aikana tottunut. Silti ensimmäisessä pelissä pari ensimmäistä vaihtoa menivät vähän totutellessa, myönsi salibandylupaus, joka on hiihtäjälegenda Jari Isometsän tytär. Tuleeko isältä vinkkejä salibandyyn?

– Maalintekoon kyllä, Aada naurahti.

– Ja urheiluun ylipäätään.

 

Kauden avauspelissä EräViikinkien vieraana kapteeni Karoliina Kujala teki Jaana Lirkin syötöstä SB-Prolle maalin jo 17 sekunnin pelin jälkeen. Pro johti kahden erän jälkeen 6–2. ErVi kuroi kuitenkin etumatkan kiinni. Kuusi minuuttia ennen loppua Kujala siirsi Ina Lemisen mainiosta passista vieraat 7–6-johtoon, ja Lirkki laukoi yhdeksän sekuntia ennen summeria loppuluvut tyhjiin.

 

Perjantain kotipelin hahmo oli puolustaja Leminen. Hän teki peräti neljä maalia ja syötti lisäksi Heidi Lirkin viimeistelemän 3–1-osuman. Jaana Lirkki oli viikonloppunakin tehokas. Hänellä on kolmen pelin jälkeen koossa tehot 6+4=10. Kotiavauksessa Jaana Lirkki tehtaili 2+2 ja pelasti sunnuntaina kolmella maalillaan joukkueensa Tampereella Kooveetä vastaan jatkoajalle. Sen loppuhetkillä Höynälä teki Isometsän syötöstä Prolle 5–4-voittomaalin.

 

Päävalmentaja Aki Vilander näki hyvästä startista huolimatta Pron pelissä vielä paljon kehitettävää.

– Voi tietysti olla tyytyväinen, että lätkittiin 13 osumaa taululle. Mutta isossa kuvassa kaipaan edelleen, että ollaan pallon kanssa fiksumpia johtoasemassa, Vilander sanoi perjantain pelin jälkeen. Loukkaantumisten myötä hän on joutunut ajamaan heti kauden alusta asti nuoria sisään. Isometsän lisäksi TPS-pelissä esiintyi edukseen kaksi maalia tehnyt Jenna Ronkainen, 18.

– Junnut eivät ole pelkästään selviytyneet vaan pelanneet hyvin, Vilander kehui.

Runkosarja 2019-2020

Outo ohjelma

SB-Pro pelasi kauden kolme ensimmäistä peliään viiden päivän sisään.

Nyt nurmijärveläisillä on menossa kolmen pelin vierasputki. Kaikki nuo kolme peliä pelataan Tampereella.

Sen jälkeen Prolla on ohjelmassa kolmen kotipelin ja sitten taas kolmen vieraspelin putki.

Seuraava kotipeli on lauantaina 12. lokakuuta. Silloin Arkadia-halliin tulee lahtelainen Pelicans.

Tammikuussa Pro pelaa peräti viisi kotiottelua putkeen.

Vuodenvaihteen jälkeisistä kahdeksasta runkosarjapelistään Pro pelaa vieraissa vain kaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusi valmentaja, tuttu tavoite – SB-Pron naisilla kolmas peräkkäinen mestaruus kiikarissa25.9.2019 18.05
SB-Pro taas Suomen mestari – Jaana Lirkki ratkaisi jatkoerässä4.5.2019 16.52

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat