Paikallisurheilu

NJS kovassa iskussa – matka Kouvolaan tuotti täyden pistesaaliin ja rökälevoiton

Tony Lehtimäki teki hattutempun ja siirtyi Palokärkien maalipörssin kärkeen. Kuva joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta.

Matti Murto

NJS:n avauskokoonpano edellisestä pelistä muuttui vain maalivahdin osalta, kun Otso Knuuttila palasi tolppien väliin.

Susien pelitapa oli prässätä korkealla varsinkin maalipotkuissa ja rajaheitoissa. NJS:n kenttäpuoliskolle tuli näissä tilanteissa usein viisi vastustajaa, joka siten avasi tilaa Palokärkien hyökkäyksille.

Pelin alku oli melko tasainen eikä kumpikaan saanut tilanteita aikaan. Kun ensimmäinen vartti oli takana, aloitti NJS maalinteon. Viidessä minuutissa syntyi kolme maalia. Ensin Niko Aittasalmi syötti Tony Lehtimäen läpi. Lehtimäen veto upposi täydestä vauhdista. Kaksi minuuttia myöhemmin Yassin Daoussi syötti päätyrajaa pitkin Aittasalmelle, joka jakoi kantapäällä Lehtimäelle maalivahdin alueen rajalle, josta Lehtimäki iski toisen osumansa.

Taas kaksi minuuttia ja nyt Susien maalivahti Tommi Mensonen onnistui torjumaan Lehtimäen läpiajon. Pallo ajautui Miro Salmiselle ja hän siirsi sen vapaalle Daoussille, joka laukoi 11 metristä NJS:n 3–0 johtoon.

NJS hallitsi nyt täysin peliä, maalitilanteita syntyi. Joona Tukiainen ja Miro Salminen osuivat maalitolppaan ja Niko Aittasalmi puski ylärimaan. Maalivahti Tommi Mensonen torjui kolme läpiajoa, mutta lisää maaleja ei tehty ja tauolle lähdettiin NJS:n kolmen maalin johdossa.

 

Toinen puoliaika käynnistyi NJS:n neljännellä maalilla ja Tony Lehtimäen hattutempulla. Niko Aittasalmi katkaisi syötön ja syötti 2 vastaan 1 tilanteessa Tony Lehtimäelle, joka viimeisteli 0–4 lukemat ja hattutempun.

NJS hellitti kaasua ja Sudet pääsi peliin paremmin mukaan. Vajaan tunnin kohdalla Miro Salminen rakensi tilanteen ja sai ohjattua pallon Lehtimäelle, jonka syötön Aittasalmi käänsi viidestä metristä maaliin. Tilanne oli jo 0–5.

Nyt NJS hölläsi lisää mutta vaarallisia tilanteita ei Sudet saanut aikaan. Markus Laihanen syötti Joona Tukiaisen läpiajoon 66. minuutilla, mutta laukaus osui ylärimaan.

Sudet oli pääsemässä taas peliin kunnolla mukaan ja Knuuttila joutui torjumaan Niko Nakarin hyvän vedon. Sitten Matias Niudan syöttö kimposi puolustajan jalasta Joonas Manniselle, joka laukoi 16 rajalta kovaa takakulmaan. Tilanne oli varttitunti ennen täyttä aikaa 0–6.

Kuusi minuuttia myöhemmin nähtiin upeasti pelattu maali: Niuta syötti keskeltä Joakim Ärilälle, joka syötti Mannisen läpi. Laukaus 15 metristä muutti tilanteeksi 0–7. Jokainen hyökkäykseen osallistuneista hoiti osuutensa kahdella kosketuksella: suoraviivaista, nopeaa ja tehokasta.

 

NJS salli edelleen Susien yrittää loppukiriä. Otso Knuuttila torjui Gerald Benin vaarallisen vapaapotkun hyvästä paikasta kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Hiukan myöhemmin Ben pääsi läpi ja jätti Nakarille, joka laukoi 11 metristä maalipuiden ristikkoon. Susien kavennus syntyi vihdoin 89. minuutilla, kun Bradley Wilson syötti Nakarille, jonka laukaus takanurkkaan tuotti kavennuksen ja lopputuloksen 1–7. On hienoa, että tilanteesta riippumatta joukkue päättää pelata oman pelinsä aivan loppuun asti. NJS puolestaan onnistui kääntämään maalieronsa uudelleen plussalle.

Kevätkierroksella ottelu päättyi Klaukkalassa NJS:lle 2–0 ja nyt Kouvolassa 7–1. Palokärjet on siis mainiossa syysvireessä.

 

Sarjataulukossa NJS on nyt seitsemäs. NJS:n edellä on tasapisteissä kauden viimeinen vastustaja Reipas ja takana pisteen päässä Pepo. Kauden päätösottelu pelataan Klaukkalan nurmella ensi lauantaina 5.10. klo 14.00.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

NJS piti ahtaalla lohkovoittajaa, mutta hävisi lopulta 1–424.9.2019 15.11
NJS järjesti todellisen yllätyksen Joensuussa – varmisti samalla sarjapaikkansa17.9.2019 09.55
"Asiat vaakakuppiin" – entinen NJS:n valmentaja Pauliina Miettinen Naisten Liigaan28.8.2019 09.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat