Paikalliset

HOK-Elanto tavoittelee uutta S-markettia vanhan paikalle – suunnitelmat ja aikataulut julki ehkä jo syksyn aikana

S-market siirtyi Klaukkalantien ja Lepsämäntien kulmatontilta kylän eteläpäähän vuonna 2016. Siitä lähtien vanhan S-marketin tilat ovat olleet tyhjillään.

Ulla Yliherne

Se, että HOK-Elanto tavoittelee Klaukkalaan uutta S-markettia nyt tyhjillään olevan S-marketin tontille, on varmistunut. Tontti sijaitsee Klaukkalantien ja Lepsämäntien risteyksessä.

HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen vahvistaa asian. Samalla hän vahvistaa sen, että kyse on nimenomaan S-marketista eikä Prismasta.

Syyskuun loppupuolella Karjalainen kertoi Nurmijärven Uutisille (NU 25.9.19), että HOK-Elanto on valmis kehittämään entisen S-marketin tonttia jatkossakin kauppapaikkana, mutta hän ei voinut vielä silloin kertoa tarkempia yksityiskohtia.

– Hanketta on valmisteltu matalalla profiililla, koska halusimme olla varmoja siitä, että kun tiedotamme asiasta, meillä on varmuus hankkeen toteutumisesta, Karjalainen kertoo.

– Nyt me olemme niin pitkällä, että olemme valmiita tuomaan asian kuntapäätöksentekoon yhdessä Nurmijärven kunnan kanssa, hän jatkaa.

Karjalaisen mukaan hankkeesta on tulossa julkisuuteen lisää tietoa syksyn aikana.

– On hyvin mahdollista, että voimme vielä syksyn aikana julkistaa hankkeen täydet suunnitelmat ja aikataulut, hän lupailee.

Karjalaisen mukaansa HOK-Elanto pyrkii toimimaan uuden S-marketin kanssa mahdollisimman ripeästi, koska kyse on jo pitkään keskeneräisenä olleesta hankkeesta.

Kaupalliset palvelut siirtyivät nyt kyseessä olevalta tontilta pois vuonna 2016. Sitä ennen HOK-Elannolla oli erilaisia suunnitelmia muun muassa Prisman rakentamisesta joko samalle tontille tai Viirinlaaksoon. Ne kaatuivat valitusten vuoksi ja muista syistä.

Nurmijärven kunnassa valmistellaan parhaillaan poikkeamislupaa uutta S-markettia varten.

– Nyt on menossa naapureiden kuuleminen. Ensimmäinen mahdollinen asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan kokous, jossa poikkeamislupa voidaan käsitellä, on 23. lokakuuta, kertoo Nurmijärven kunnan vs. asemakaavapäällikkö Hannes Häkkinen.

Poikkeamislupa tarvitaan Häkkisen mukaan tontilla voimassa olevan rakennuskiellon vuoksi.

Vaiheet

Tehosta S-marketiksi

Nurmijärveläinen osuuskauppa siirtyi hyvinkääläisen Osuuskauppa Tehon omistukseen 1972. Samalla ryhdyttiin laajentamaan myymälätiloja.

Uusi päivittäistavaroiden valintamyymälä Teho-market rakennettiin entistä kauppaa vastapäätä vuonna 1976.

HOK osti Tehon toiminnan vuonna 1984 ja nimeksi tuli S-market.

Vanha kaupparakennus Klaukkalantien toisella puolella jäi rautatavaroiden myymäläksi. Rautaosasto lopetettiin 1980-luvulla ja rakennus purettiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

HOK-Elanto haluaa kehittää Klaukkalan palveluja, mutta vanhat suunnitelmat unohdetaan: "Kaikki suunnittelu lähtee tästä päivästä”25.9.2019 06.00
Vanhan S-marketin vanerilevyt puhuttavat – HOK haluaa keskustelua kiinteistön tulevaisuudesta28.2.2017 13.34
Vanhalla S-marketilla rakennusmiehiä hommissa? – "Ei varsinaisesti uutta kerrottavaa"20.2.2017 18.45
Vihdoin alkaa tapahtua? Vaskomäen kupeeseen tiivistä asunto- ja liikerakentamista 15.12.2018 06.05
Paloiksi vai ei? Osa ehdokkaista jättäisi Vaskomäen paikalleen, osa louhisi 30.3.2017 06.05
S-marketin tulevaisuus auki: ”Lepsämäntien kiinteistö on täysin loppuunajettu”17.7.2015 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat