Paikalliset

Maksetaanko Metsä-Tuomelan kuormat pian verkossa? Kiertokapulalla pilotti Järvenpäässä

Syksyn risujen tuonnin Puolmatkaan voi maksaa jo etukäteen vaikkapa kännykällä.

scar Software Oy / Kerttu Liukkala

Kiertokapula Oy kokeilee lokakuussa Järvenpäässä Puolmatkan jätteenkäsittelyalueella jokaisena lokakuun lauantaina pilottia, jossa risuja ja haravointijätteitä jäteasemalle tuovat voivat maksaa jätemaksunsa etukäteen verkkokaupassa.

Järvenpään pilotista kerätään käyttäjäkokemuksia ja palvelua mahdollisesti laajennetaan myös Nurmijärvelle Metsä-Tuomelan jätteenkäsittelyalueelle. Muita mahdollisia laajennuskohteita ovat Hämeenlinnan, Hyvinkään ja Valkeakosken jätteenkäsittelyasemat.

 

Verkossa maksaminen liittyy siihen, että lokakuu on jäteasemilla ruuhkaista aikaa, kun syyssiivousta tekevät tuovat asemille risuja ja haravointijätettä.

Kiertokapula halusi tehdä käynnistä sujuvampaa ja tilasi ohjelmistotalo Oscar Softwarelta verkkokaupan, jolla maksun voi suorittaa helposti ennen jäteasemalle tuloa.

Verkkokauppaan ei tarvitse kirjautua tai luoda tunnuksia, vaan maksamisen yhteydessä palveluun kirjoitetaan omat yhteystiedot ja auton rekisterinumero. Rekisterinumero toimii tunnistetietona asiakkaan tullessa paikan päälle. Uuden maksutavan myötä myös punnitus on nopeampaa, kun ajoneuvo tarvitsee punnita ainoastaan kerran.

– Jäteasemille syntyy helposti ruuhkaa syysviikonloppuina, kun maksut suoritetaan paikan päällä ja jokainen ajoneuvo punnitaan kaksi kertaa. Haluamme tällä verkkokauppapalvelulla tarjota asiakkaillemme nopeamman ja helpomman asiakaskokemuksen, kertoo Kiertokapula Oy:n talous- ja hallintopäällikkö Pekka Sahlberg.

 

Kuten lähes kaikki uudet verkkopalvelut, myös Kiertokapulan verkkokauppa rakennettiin ensisijaisesti mobiilikäyttöä ajatellen.

– Asiakas pystyy helposti ja nopeasti tekemään verkkokauppamaksun vaikka puutarhatöiden lomassa tai automatkalla jäteasemalle. Tämä on tietääkseni Suomen ensimmäinen jätealan verkkokauppa, jossa kuluttaja voi kätevästi ilman kirjautumista maksaa jätemaksun, kun on tuomassa tavaraa jäteasemalle, kertoo Oscar Softwaren verkkoliiketoimintayksikön päällikkö Ilona Leppälä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Rakennusjätteen vastaanotto tehostuu Metsä-Tuomelassa – Kiertokapula perusti uuden yhteisyrityksen24.9.2019 06.15
Jätteitä otetaan vastaan pian myös ilta-aikaan – Metsä-Tuomelan aukiolo pitenee24.7.2019 07.10
Kaatopaikka siirtyy Kiertokapulalle – jätteen kuljetuksiin ei toistaiseksi muutosta31.12.2018 07.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat