Paikallisurheilu

NJS:n miehet päättivät jalkapallokautensa vaisusti – Reipas selvästi parempi

Irfan Sadik teki hattutempun, jonka jokainen maali oli varsinainen taidonnäyte. Tässä mestaria vastassa ovat Mikko Oinonen numero 22 ja Aziz Bhar. Vasemmalla Tomi Kult ja oikealla Berat Köse.

Matti Murto

NJS:n avauskokoonpanossa oli merkittäviä muutoksia. Keskikentällä loistanut FC Lahdesta lainattu Matias Niuta ei saanut sopimusteknisistä syistä pelata Reipasta vastaan ja hänen taisteluparinsa Markus Laihanen loukkaantui harjoituksissa. Maalissa debytoi nuori Joonas Paldanius ja puolustukseen oli nostettu Jaakko Eskola, sillä puolustajana tavallisesti pelaava Arttu Eerola oli nyt keskikentällä Joakim Ärilän parina.

Ensimmäisen puoliajan alku oli tasainen ja vauhdikas. Aluksi molemmat saivat vuorotellen kaksikin tilaisuutta mutta Reipas meni johtoon 19. minuutilla. Jaakko Eskolan rajaheitto meni suoraan Jussi Hauhialle, jonka puskun Kasperi Heinonen jatkoi Tomi Kultille. Kult oli paitsiossa, mutta maali hyväksyttiin.

Irfan Sadik vei Reippaan 0–2 johtoon ennen puolen tunnin täyttymistä laukomalla 16 metristä Janne Hahlin erinomaisen keskityksen yhdellä kosketuksella maaliin.

NJS:llä oli tilanne 33. minuutilla, kun Tony Lehtimäki keskitti ja Arttu Eerola laukoi 21 metristä. Reippaan maalivahti Joona Tiainen onnistui torjumaan vaikka pallo muutti suuntaa puolustajan jalasta. Tilanne muuttui 0–3:een, kun Mikko Oinosen tiukasti vartioima Sadik taituroi Lauri Forssin rajaheitosta pallon selkä maaliin päin kolmesta metristä yli Oinosen ja Paldaniuksen.

NJS sai tilaisuuden kaventaa, kun Joona Tukiainen keskitti ja Tony Lehtimäki laukoi 7. metristä, mutta Tiaisen refleksit toimivat ja nolla säilyi jalkatorjunnalla.

Selkeistä lukemista huolimatta puoliaika oli pelillisesti tasainen, mutta Reipas hallitsi maalinteon. Esimerkiksi kulmat olivat NJS 3, Reipas 2.

Toinen puoliaika oli Reippaan hallintaa. Isäntien keskittyminen ja taistelutahto olivat kateissa eikä uskoa riittänyt kolmen maalin etumatkan kuromiseen. Reipaskin otti pelin hiukan kevyemmin, mutta säilytti peli-ilon. Hieman ennen tunnin täyttymistä Reippaalla oli painostuskausi, joka tuotti kaksi kulmaa ja jälkitilanteesta neljännen maalin. Miska Verkko syötti ja Eetu Sassila laukoi 17 metristä yläkulmaan. Tästä eteenpäin Joonas Paldanius oli kiireinen: hän torjui yläriman alta Jussi Hauhian kovan vedon, seuraavaksi hän selvitti Sadikin puskun ja laukauksen kulman jälkitilanteessa, katkaisi vaarallisen keskityksen, torjui Tomi Kultin soolon jälkeen laukauksen, hoiti sitten jalallaan vedon 10 metristä, ja uudelleen Kultin yrityksen 15 metristä. Lopulta 83. minuutilla Onni Soiniemen purku epäonnistui, Sadik pujotteli isäntien puolustuksen läpi ja viimeisteli 14 metristä kolmannen maalinsa. Hattutempun jokainen osasuoritus oli todellinen taidonnäyte. Pelin loppu sujui päätösvihellystä odotellessa. Toisen puoliajan kulmat menivät Reippaalle 7:4.

Reippaan viidestä maalista neljä meni veikkausliigajoukkue FC Lahden kirjoissa olevien farmipelaajien nimiin.

Tappio pudotti NJS:n sijoituksen kahdeksanneksi, mutta tavoitteesta eli sarjapaikan säilyttämisestä ei enää ollut kyse. Kauniissa syyssäässä paikalle saapui MM-telkkarin äärestä kauden pienin yleisömäärä 128 henkeä.

Lohkon voitti tappioitta MP, joka nousee Ykköseen. MP:n paikalliskamppailua MiPK:ta vastaan seurasi 1285 hengen yleisö. Takaisin Kolmoseen putosivat nousijajoukkueet VJS ja Sudet.

NJS:n miesten kakkosjoukkue nousi torstain voitollaan Kolmoseen ja naiset voittivat Ykkösen karsintaottelun lauantaina Torniossa 0–1. Nousu ratkeaa ensi lauantaina klo 15 Klaukkalassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat