Paikalliset

Urheilupuiston koulussa sisäilmaongelmia – "Mietittävä korjataanko vai tehdäänkö uusi koulu"

Urheilupuiston koulun sisäilmaongelmien korjaamiseen tai uuden rakentamiseen joudutaan etsimään rahaa, sillä rakennus ei ole kunnan nykyisellä investointilistalla.

Eelis Lähdemäki

Urheilupuiston koulussa Klaukkalassa on ilmennyt sisäilmaongelmia. Tämä selvisi A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n tekemässä sisäilma-, rakenne- ja kosteusteknisessä kuntotutkimuksessa, jossa käytiin läpi koko rakennus.

Tilakeskuksen päällikkö Ville Könönen kertoo, että toiminta koulussa jatkuu toistaiseksi nykyisellään. Keski-Uudenmaan ympäristökeskus ottaa lokakuun aikana kantaa tilojen käytettävyyteen.

– Tutkimuksen tuloksista pidetään infotilaisuus myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Myöhemmin tullaan myös päättämään tulevista korjaustoimenpiteistä sekä niiden laajuudesta ja ajankohdasta. Tarvittaessa kohteeseen tehdään lisätutkimuksia.

 

Ville Könönen kertoo, että vuonna 1980 valmistuneessa talossa viimeisin peruskorjaus on toteutettu 2005–2006. Seuraavasta peruskorjauksesta ei ole tehty päätöksiä, mutta Könösen mukaan nyt siihen on varmasti varauduttava.

– Ensi vuoden investointiohjelma voi vielä muuttua. Oletan, että Urheilupuiston koulu nousee keskusteluun luottamushenkilöiden keskuudessa.

– Kun kyseessä on iso koulu, joka on tietyn aikakauden lapsi, niin on myös mietittävä korjataanko vai tehdäänkö uusi koulu. Suuria juttuja joudutaan ratkaisemaan.

Koulurakennuksessa on koettu sisäilman laatuun liittyviä oireita, jonka vuoksi tutkimuksia päätettiin tehdä. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää rakenteiden kuntoa sekä sisäilmaan liitettyjen oireiden aiheuttajaa ja syytä sekä arvioida alustavasti rakenteiden korjaustarvetta.

Merkittävimpänä sisäilman laatua heikentävinä tekijöinä voidaan tutkimuksen mukaan pitää alapohjarakenteisiin muodostuneita kosteusvaurioita, lattiapinnoitteista emittoituvia poikkeavia VOC-yhdisteitä sekä ulkoseinäeristeisiin muodostuneita kosteus- ja mikrobivaurioita.

Urheilupuiston koulussa on noin 350 oppilasta ja opetusta annetaan luokilla 7-9.

Koulussa toimii myös joustavan perusopetuksen luokka ja järjestetään liikuntapainotteista opetusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sisäilmakorjaukset rasittavat kuntataloutta – Näin Nurmijärvi perustelee verokorotusesitystä9.10.2019 07.16
Moni Nurmijärven koululainen opiskelee parakissa – näin koulujen tilanteet etenevät1.9.2019 06.05
Urheilupuiston koulun lähiliikuntapaikalle 100 000 euron avustus23.7.2019 06.15
Pelaillen tärkeän asian puolesta ­– Urheilupuiston koulun pihalle istutettiin puu symboloimaan kestävää kehitystä27.5.2019 06.50
Urheilupuiston koulun pihalle tulossa tilaelementti – korvaa nykyisen piharakennuksen26.9.2018 10.30
Nurmijärvellä painetta verokorotukseen – sisäilmakorjaukset rasittavat taloutta19.5.2019 06.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat