Paikalliset

Nurmijärvellä koululaisille maksuttomia lounaita syyslomaviikolla – "Saimme paljon kiitosta"

Viidettä

Päivi Tuovinen

Nurmijärven seurakunta tarjoaa syyslomaviikolla (viikko 42) kolmena päivänä ilmaisen keittolounaan alle 18-vuotiaille. Kirkonkylällä lounasta tarjotaan maanantaina klo 12–13 Nurmijärven seurakuntakeskuksessa (Kirstaantie 5–7). Klaukkalan kirkolla (Ylitilantie 6) lounasta tarjotaan keskiviikkona kello 15–16.30 ja Rajamäellä Artturi-salissa (Patruunantie 1) perjantaina kello 12–13.

Maksutonta lomaviikon lounasta tarjotaan tiedottaja Piia Ahteen mukaan kolmatta kertaa. Koululaisten lounastarjoilu alkoi vuosi sitten syyslomalla ja se järjestettiin toisen kerran hiihtolomalla.

– Kun jaoin viime syksynä asiaa koskevan mainoksen sosiaaliseen mediaan, saimme paljon kiitosta, Ahde kertoo.

Kyse on Nurmijärven seurakunnan jatkuvasti toimivasta diakoniaruokailusta, joka on syyslomaviikolla koululaisille maksuton. Diakoniaruokailussa alle 4-vuotiaat syövät ilmaiseksi, muilta peritään pieni maksu.

Johtava diakoni Tero Konttisen mukaan Klaukkalan ruokailu on kolmesta diakoniaruokailusta suosituin. Klaukkalassa ruokailee noin sata henkilöä viikossa.

Klaukkalan myöhäinen lounasaika johtuu Konttisen mukaan siitä, että seurakunnan työntekijöillä on kokouksia kello 12–14, eikä niiden ajankohtaa ole kokousteknisistä syistä pystytty muuttamaan.

– Osa iäkkäämmistä ihmisistä on tästä nyreissään. Koululaisillehan tämä voi olla lomalla aamuaikaa, Konttinen sanoo.

– Ajankohta voidaan kyllä ottaa uudelleen pohdintaan, sillä Nurmijärven seurakunta haluaa palvella ihmisiä mahdollisimman hyvin, hän jatkaa.

Kirkonkylällä diakonialounaaseen osallistuu viikoittain noin 70 henkeä ja Rajamäellä 50–60 henkeä. Vuosittain Nurmijärven seurakunta tarjoaa noin 6 000 lounasannosta.

Nurmijärven Uutisilla ei ole tiedossa, että Nurmijärven kunta tarjoaisi syyslomaviikolla koululaisille maksuttomia aterioita. Café Murussa Rajamäellä syysloma huomioidaan hinnoittelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat