Paikalliset

Mitä konsultit sanovat Nurmijärven koulujen ja päiväkotien tulevaisuudesta? Palveluverkkoselvitys julki ensi viikolla

Molempien kieliryhmien lapsimäärät vaihtelee eri ikäluokissa ja siksi alakoulut alueella pitkälle tulevaisuuteen turvaa yhteinen sivistyskeskus, kirjoittaja arvioi.

Arkisto

Nurmijärven uusi palveluverkkoselvitys esitellään yleisölle ensi viikon maanantaina.

Tekninen johtaja Jouko Lehtonen ja sivistysjohtaja Tiina Hirvonen kertovat, että tilaisuudessa esitellään konsulttiyhtiö FCG:n laatiman palveluverkkoselvityksen tulokset ja vaihtoehtoiset skenaariot.

– Konsulttiyhtiö on laatinut nykytilakuvauksen lisäksi vaihtoehtoisia ratkaisuja talousvaikutuksineen. Lisäksi he esittävät suunnitelman, joka toimii palveluiden pidemmän aikavälin kehittämisen pohjana ja antaa ennusteen palveluiden sijoittumisesta, mitoitus-ja investointitarpeista sekä käyttötalousvaikutuksista. Lisäksi tilaisuudessa esitetään millä tavoin ja missä aikataulussa palveluverkon suunnittelu ja päätöksenteko etenee, Lehtonen ja Hirvonen kertovat.

Lehtonen ja Hirvonen muistuttavat, että konsulttien esitys ei ole välttämättä samanlainen kuin se esitys, jonka virkamiehet tekevät valtuustolle. Palveluverkosta päättää lopulta kunnanvaltuusto.

– Laadittuun palveluverkkosuunnitelmaan pyydetään lausuntoja eri tahoilta ja lausuntokierroksen jälkeen valmistellaan esitys tulevaisuuden palveluverkosta ja seuraavien vuosien investointiohjelmasta, Lehtonen ja Hirvonen kertovat.

 

Lehtonen muistuttaa, että nyt tehtävän selvityksen keskeinen sisältö on kunnan toteuttamien palveluiden nykytilan selvitys, kiinteistöomaisuuden ja kiinteistöissä tapahtuvien ydintoimintojen selvitys. Selvityksen perusteella voidaan suunnitella tulevaisuuden palveluiden sijoittumista, mitoitusta ja investointitarpeita.

Selvityksen taustalla on kuntastrategia, NUUKA-ohjelma, toimitilaohjelma, väestömuutokset sekä tulevaisuuden väestöennuste Nurmijärvellä. Lähtötietoina ovat ennusteet tulevaisuuden lapsi- ja oppilasmääristä, rakennusten ylläpito-, käyttö- ja korjauskustannukset.

 

Palveluverkkoselvityksen ensimmäisessä yleisötilaisuudessa keskustelua herätti kunnan toimitilojen salkutus. Tilaisuudessa esiteltiin tilojen salkutuksesta luonnos, jossa kunnan toimitilat on jaettu punaisiin, keltaisiin ja vihreisiin lohkoihin. Kolsultti Raila Oksanen kertoi tilaisuudessa, että punaisella merkityt rakennukset ovat niitä, joista kunnan tulisi hankkiutua eroon. Punaisiksi kohteiksi oli merkitty mm. tyhjillään olevia päiväkotirakennuksia.

Lehtonen kertoo, että salkutuksessa yhdistetetään tieto rakennuksen käyttöarvosta ja teknisestä kunnosta.

– Salkutus on tietoa päätöksenteon tueksi, jotta voidaan tehdä päätöksiä rakennusten tulevasta käytöstä. Lopulliset päätökset palveluverkosta tekee kunnanvaltuusto ensi keväänä.

Tilaisuus maanantaina kunnanvirastolla

Palveluverkkoselvityksen esittelytilaisuus Nurmijärven kunnanvirastolla ma 21.10. klo 18. Istumapaikkoja riittää noin sadalle.

Palveluverkkoselvityksen esittely videoidaan myös kunnan kotisivuille, josta se on katsottavissa myös jälkikäteen tallenteena.

Kuntalaiset pääsevät myös kommentoimaan palveluverkkoselvitystä 21.10. jälkeen kunnan kotisivuilla, jonne avataan selvitystyön hieman edettyä palveluverkko-teemasivu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Karsitaanko kouluja isolla kädellä? – Uudet linjaukset oppilasmääristä herättivät huolta Nurmijärvellä20.9.2019 08.40
Palveluverkon tulevaisuus esillä – yleisötilaisuudessa mahdollisuus kertoa mielipiteitä13.9.2019 06.05
Nurmijärvi päivittää palveluverkkosuunnitelman – suureen työmäärään tarvitaan konsulttiapua24.7.2019 06.05
Kehityspäällikkö ja tekninen johtaja aloittivat työnsä – palveluverkkoselvitys ensimmäinen iso haaste8.2.2019 06.05
Pikkukoulujen lakkautusta ei purematta niellä – kunnan palveluverkkoesitys herättää keskustelua7.5.2016 07.05
Esitys: Nurmijärvi lakkauttaa kuusi alakoulua – myös päiväkoteja karsitaan5.4.2016 11.17

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat