Paikallisurheilu

SB-Pro raapii pisteitä rampanakin

Oikealta puolelta laukova puolustaja Elina Vanhanen on tuonut SB-Pron peliin uusia ulottuvuuksia.

Mauri Katajala

SB-Pron tappioton syksy sai jatkoa lauantaina Arkadia-hallissa, kun lahtelainen Pelicans SB kukistui numeroin 6–3 (1–0, 3–2, 2–1). Pro porhaltaa sarjataulukon kärjessä omaa tahtiaan. Peli ei ole uomissaan, mutta silti toistaiseksi ainoa pistemenetys on syyskuun lopulta vierasottelusta Kooveetä vastaan, kun Pro teki voittomaalin vasta jatkoajalla.

Pron päävalmentaja Aki Vilander on tyytyväinen, että tulosta on tullut sairaslistan pituudesta huolimatta.

– Jonkinlaista selviytymistarinaahan tämä syksy on meidän kannaltamme ollut, Vilander sanoi.

– Viimeiseen kolmeen viikkoon emme ole pystyneet kunnolliseen viisikkoharjoitteluun. Perustaso on tämä, ja sen kanssa on elettävä. Onneksi meillä on nyt parin viikon tauko peleissä. Toivottavasti saamme sitten muutaman pelaajan sairastuvalta mukaan.

SB-Prolla on 26. ja 27. lokakuuta kotonaan tuplapeliviikonloppu. Lauantaina Klaukkalassa kyläilee oululainen SSRA ja sunnuntaina viime kevään finaalivastustaja Porvoon Salibandyseura. Pitkäaikaispotilaista ainakin Mirja Hietamäkeä ja Nita Heinoa odotetaan silloin takaisin tositoimiin.

– Ei tämä Pelicans-pelikään meiltä missään nimessä huono esitys ollut. Hallinnan tunne oli vahva, ja pystyimme luomaan riittävän määrän maalipaikkoja, Vilander kiteytti.

Pelicans-vahti Emmi Pölönen joutui antautumaan jo 23 pelisekunnin jälkeen, mutta piti sen jälkeen torjunnoillaan lahtelaisia mukana pelissä aina ottelun puoliväliin asti. Ratkaisijoina olivat pääosin tutut nimet: sekä Karoliina Kujala että Jaana Lirkki tekivät kaksi maalia, ja puolustaja Ina Leminen niittasi kauden kuudennella maalillaan loppunumerot. Mutta voittomaaliksi jääneen 4–2-osuman iski pelin puolivälissä Lemisen kollega Elina Vanhanen. Se oli Vanhasen ensimmäinen osuma SB-Pron paidassa.

– Pääsin toisessa erässä monta kertaa vetopaikoille. Lopulta oli jo pakko tehdäkin, Vanhanen totesi. Oikealta laukova Vanhanen siirtyi täksi kaudeksi Nurmijärvelle EräViikingeistä, missä pelasi kaksi kautta. Kasvattajaseurassaan M-Teamissa Vanhanen ehti pelata liigaa neljä kautta, joten nyt on menossa kaikkiaan seitsemäs liigakausi.

– Hyvältä on Prossa maistunut. Olen päässyt hyvin mukaan porukkaan kuten kaikki muutkin uudet, totesi pelinumeronsa (21) ikäinen Vanhanen.

– Seurassa on kaikki asiat hyvällä mallilla, ja täällä on hyvä meininki.

Alkukauden pelirumbaa Vanhanen syystäkin tuskaili.

– Tässä on nyt ollut hirveästi pelejä kolmeen viikkoon. Täytyy olla tyytyväinen, että olemme voittaneet kaikki ottelumme. Onneksi pääsemme nyt pariksi viikoksi hiomaan rauhassa kuvioita. Tärkeimmät tavoitteet ovat kuitenkin vasta ensi vuoden puolella: Champions Cupissa ja liigan pudotuspeleissä, Vanhanen muistutti.

SB-Pro–Pelicans

Elina Kujalalle juhlapiste

Elina Kujalan syöttö Jaana Lirkin 5–3-maaliin viime lauantaina ajassa 56.57 oli Kujalan 500. tehopiste naisten liigan runkosarjassa.

Pisteet muodostuvat 267 maalista ja 233 syötöstä 249 ottelussa.

Elina Kujala pelaa liigassa ja SB-Prossa 13. kauttaan. Hän on voittanut Prossa kolme SM-kultaa, neljä hopeaa ja kaksi pronssia

Elina Kujalan edellä kaikkien aikojen pistetilastossa ovat vain uransa jo lopettaneet Nina Rantala (nyk. Rantanen, 655 pistettä) ja Katriina Saarinen (640).

Aktiivipelaajista Elina Kujalan jälkeen on toisena Elinan kaksoissisko, Pro-kapteeni Karoliina Kujala (447).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat