Paikallisurheilu

SB-Pro valmiina tuplaviikonloppuun – Elina Kujala salaperäinen maajoukkuejatkostaan

Suomen Saibandyliitto/Juhani Järvenpää

Kolmattatoista kauttaan liigaa SB-Pron riveissä pelaava Elina Kujala, 32, kirjautti viime kotipelissä Pelicansia vastaan runkosarjan 500. tehopisteensä syötettyään Jaana Lirkille maalin.

– En asiaa liikaa ajatellut, mutta tiesin, että tuloillaan oli, sanoo Kujala, joka on pelannut 249 liigaottelua, joissa on tehnyt 267 maalia ja antanut 233 maalisyöttöä.

Elina Kujalan edellä kaikkien aikojen pistetilastossa ovat vain uransa jo lopettaneet Nina Rantala (nyk. Rantanen, 655 pistettä) ja Katriina Saarinen (640).

Aktiivipelaajista Elina Kujalan jälkeen on toisena Elinan kaksoissisko, Pro-kapteeni Karoliina Kujala (447). Muita potentiaalisia ohittajia ei ole edes näköpiirissä.

Elina Kujalan saldo olisi vieläkin komeampi, jos hän ei olisi pelannut viime vuosikymmenen lopussa kolmea kautta Sveitsissä ja jättänyt syyskautta 2018 väliin.

Elina Kujala on edustanut Suomea MM-areenalla viisissä viimeisimmissä kisoissa (2009, 2011, 2013, 2015 ja 2017) ja voittanut niissä neljä hopeaa ja yhden pronssin. Viimeisimmät maaottelunsa hän pelasi Klaukkalassa keväällä 2018 pelatussa EFT-turnauksessa.

– Totta kai seuraan tulevia, joulukuussa pelattavia MM-kisoja mielenkiinnolla. Ja kun omastakin joukkueesta on sinne lähdössä pelaajia, niin tietysti toivon heille onnistumisia, sanoo Kujala, joka on ykkösenä Suomen naisten kaikkien aikojen maaottelutilastossa lukemalla 132. Karoliina Kujala on tilastokakkonen 122 pelillä. Nykymaajoukkueesta Mia Karjalainen on päässyt jo toiselle sadalle ja saattaa kivuta kärkeen parin vuoden sisällä.

– Vaan eihän sitä tiedä, kuinka lopullista Karoliinan ja minun poissaolo maajoukkueesta on, Elina Kujala sanoo arvoituksellisesti.

SB-Pro on voittanut liigassa kuusi ensimmäistä otteluaan.

– Olemme ottaneet tärkeitä voittoja, Elina Kujala toteaa.

– Tavoitteena on viedä omaa peliä koko ajan eteenpäin. Harmittavia loukkaantumisia on ollut, mutta emme ole jääneet niitä märehtimään.

Hyökkääjänä yleensä pelaava Kujala on nähty syyskaudella puolustajankin paikalla, mikä on tullut hänelle tutuksi ruuduksi jo aiemmilla kausilla Prossa ja maajoukkueessa.

Nyt viikonloppuna nurmijärveläisten iskuvoimaa tulevat testaamaan kärjen tuntumassa olevat SSRA ja Porvoon Salibandyseura. PSS oli viime keväänä Pron finaalivastustaja ja oululainen SSRA runkosarjakolmonen. Peräkkäiset kotipelipäivät eivät ole olleet liigassa tavanomaisia, mutta tällä kaudella Prolla on peräti kolme kotituplaviikonloppua.

– Kun samana viikonloppuna on kaksi kovaa peliä, pitää pelata fiksusti, että paukut riittävät, Elina Kujala painottaa.

– Mutta me olemme niin hyvässä kunnossa, ettei sen suhteen tule olemaan ongelmia, hän uskoo.

– Onneksi molemmat pelit ovat kotona. Ei tule matkarasitusta.

Arkadia-hallissa lauantaina 26.10. kello 17.00 naisten salibandyliigan ottelu SB-Pro - SSRA ja sunnuntaina kello 17 SB-Pro - PSS.

Kaksi Pro-pelaajaa MM-kisoihin?

Salibandyn naisten MM-kilpailut pelataan 7.–15. joulukuuta Sveitsin Neuchâtelissa. Kisojen kenraaliharjoitus oli viime viikonloppuna Tšekin pääkaupungissa Prahassa pelattu EFT-turnaus, missä pelasivat Suomi, Tšekki, Ruotsi ja Sveitsi. Suomi voitti Tšekin ja Sveitsin, mutta hävisi Ruotsille.

Suomi pelasi turnauksessa todennäköisesti pitkälti kokoonpanolla, joka pelaa MM-kisoissa. SB-Pron pelaajista mukana olivat maalivahti Tiltu Siltanen, 30, ja hyökkääjä Meri-Helmi Höynälä, 18.

Suomen MM-joukkue julkistetaan 5. marraskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat