Puheenaihe

Joka kolmas korkeakouluopiskelija haluaa yrittäjäksi – nämä alat vetävät nyt kiivaimmin

Maa- ja metsätalousalan yrittäjyys kiinnostaa nyt korkeakouluopiskelijoita.

Irma

Kolmasosa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoista ilmoittaa olevansa halukas toimimaan yrittäjänä tulevaisuudessa.

– Korkeakouluopiskelijoiden suhde yrittäjyyteen on ilahduttavan vahva. Tämä on suuri mahdollisuus, jota ei ole varaa hukata, kertoo Suomen Yrittäjien digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä.

Tärkeimmät syyt yrittäjyyshalukkuudelle ovat mahdollisuus päättää itsenäisesti työstä ja mahdollisuus toteuttaa itseään. Tulokset selviävät Suomen Yrittäjien perjantaina julkaisemasta Opiskelijasta yrittäjäksi 2019 -tutkimuksesta.

– Väestön vanhenemisen ja teknologisen murroksen ravistelema Suomi tarvitsee uusia osaavia yrittäjiä luomaan työtä ja uudistamaan yrityskenttää, Mikkilä huomauttaa.

Eniten yrittäjähalukkaita on maa- metsätalousaloilla, tekniikan aloilla sekä kaupan, hallinnon ja oikeustieteiden alalla opiskelevissa.

Yrittäjähalukkuus on vahvempaa miehissä kuin naisissa. Ruotsinkieliset kokevat yrittäjyyden houkuttelevampana kuin suomenkieliset.

Yrittäjäksi haluavista opiskelijoista noin puolet suuntaisi ensisijaisesti työnantajiksi. Kaksi kolmasosaa halukkaista aikoisi kasvattaa tulevaa yritystään, ja kansainvälisille markkinoille yrityksensä veisi reilu puolet.

Kaikista opiskelijoista yli puolet pitää yrittäjyyttä hyvänä keinona edistää yhteiskunnallisesti tärkeitä asioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat