Paikalliset

Tuhopoltto aiheutti Lepsämän koululle mittavat vahingot – palo lähtenyt rakennuksen ulkopuolelta

Lepsämän koulun katto oli liekeissä, kun pelastuslaitos saapui paikalle.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Lepsämän koulun lauantaiaamuisen tulipalon epäillään saaneen alkunsa rakennuksen ulkopuolelta. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen edustajat arvioivatkin heti aamulla, että palo on mahdollisesti sytytetty tahallaan. Poliisi vahvisti myöhemmin päivällä, että paloa tutkitaan tuhotyönä.

 

Pelastuslaitos sai hälytyksen Lepsämän koululle lauantaiaamuna klo 6.43. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle toinen puoli rakennuksen katosta oli tulessa.

Nurmijärven aseman paloesimies Jari Raekannas kertoo, että palo syttyi 2000-luvun alussa rakennetun L:n mallisen koulun takakulmassa, eli siinä osassa missä on luokkatiloja. Rakennuksen toisessa päässä on ruokalan tilat. Rakennus oli palohetkellä tyhjillään, eikä tulipalossa sattunut henkilövahinkoja.

–  Käytännössä koko varsiosan katto paloi kokonaan ja kahden luokkatilan katot sortuivat kokonaan. Rakennukseen tuli myös mittavat savu- ja vesivahingot, Raekannas kertoo.

Päivystävä palomestari Tommi Leppioja arvioi aamupäivällä STT:lle, että rakennuksen toisen pään, eli ruokalan puoleisen päädyn rakenteet saataisiin mahdollisesti säilytettyä.

Raekankaan mukaan myös ruokalan päähän meni kuitenkin runsaasti sammutusvettä siinä vaiheessa, kun tuli uhkasi levitä sinne. Ruokala kärsi myös mittavia savuvahinkoja.

Syttymissyytä ei ollut Raekankaan mukaan vielä päivällä tiedossa, mutta palon epäiltiin heti saaneen alkunsa rakennuksen ulkopuolelta.

– Poliisi tutkii vielä palon syttymissyytä.

Itä-Uudenmaan poliisi vahvistikin myöhemmin päivällä tutkivansa tulipaloa tuhotyönä. Mahdollisista epäillyistä ei ole vielä tiedotettu mitään.

Nurmijärven kunta kertoi, että tulipalo ei vahingoittanut koulun muita kiinteistöjä tai väistötilaelementtejä, ja koulun n. 260 oppilaalle pyritään järjestämään opetus ensi viikolla Lepsämän koulun muissa tiloissa. Koulun pihalla on tällä hetkellä parakkeja, koska palaneen rakennuksen vieressä sijaitsee vanha puukoulu, joka on sisäilmaongelmien vuoksi pois käytöstä.

Kunta kertoo samalla tiedottavansa mahdollisista väistötiloista myöhemmin, mutta ainakin nyt alkuun opetus järjestetään tutussa pihapiirissä.

Korjaustöitä Lepsämässä tuskin ainakaan nähdään, sillä kunnan tilakeskuksen päällikkö Ville Könönen kommentoi STT:lle, että palanut osa olisi tuhoutunut korjauskelvottomaksi.

Nyt tuhoutunutta rakennusta korjattiin sisäilmaongelmien takia viimeksi viime kesänä. Noin 30 000-40 000 euroa maksanut remontti toteutettiin juuri ennen koulujen alkua. Remontin avulla koulurakennus saatiin taas käyttökelpoiseksi.

 

Tulipalon aiheuttamista vahingoista kärsii myös tuhoutuneessa rakennuksessa toiminut yksityinen iltapäiväkerho Huvikumpu. Kerholle kerätäänkin nyt lahjoituksia, jotta tuhoutuneen irtaimiston tilalle saadaan mm. uusia leluja ja askartelutarvikkeita.

Nurmijärven Uutiset kertoo myöhemmin, miten Lepsämän koulun opetus jatkossa järjestetään, kunhan asiasta on ensin päätöksiä.

Päivitetty klo 17 ja 21:50: Päivitetty syttymissyyhyn liittyviä tietoja ja päivän aikana muille medioille annettuja kommentteja.

Lue myös:

Tuli tuhosi Lepsämän iltapäiväkerhon irtaimiston – näin voit auttaa

Lepsämän palanut koulu toistaiseksi kokonaan pois käytöstä – opetus ensi viikolla koulun muissa tiloissa

Lepsämän koulun koulurakennus tulessa – Pelastuslaitos: Sammutustyöt jatkuvat tunteja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lepsämän palanut koulu toistaiseksi kokonaan pois käytöstä – opetus ensi viikolla koulun muissa tiloissa26.10.2019 14.24
Lepsämän koulun koulurakennus tulessa – Pelastuslaitos: Sammutustyöt jatkuvat tunteja26.10.2019 08.42
Tuli tuhosi Lepsämän iltapäiväkerhon irtaimiston – näin voit auttaa26.10.2019 20.45
Alakoululaiset asialla – Klaukkalan perjantain tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi20.5.2019 13.47
Tuhopolttaja iskee Suomessa viidesti päivässä – motiivi voi kehkeytyä näistä seikoista29.12.2017 08.31

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat