Paikalliset

Valkjärven vanhemmat miettivät: "Miksi ja miksi kaksi näin lähekkäin olevaa koulua?"

Valkjärven vanhempainkerho on huolissaan kylän lapsista ja siitä, kuinka koulutyö jatkossa järjestyy. Lapsille ja vanhemmille oli järjestetty heti maanantaiaamuksi kriisiapua.

Riikka Laine

– Valkjärven lapset ovat nyt Uotilan koululla, samoin suuri osa vanhemmista. Meneillään on keskustelutilaisuus ammattilaisten kanssa ja kriisityö. Lapsilla on oma tilaisuutensa liikuntasalissa. On hienoa, että kunta on reagoinut näin nopeasti ja me olemme päässeet tänne, kertoo Valkjärven koulun vanhempainkerhon puheenjohtaja Laura Kuutti Valkjärven koulun palon jälkeisenä aamupäivänä.

– Aika sokissa ollaan, kysellään miksi ja miksi kaksi näin lähekkäin olevaan koulua, hän jatkaa viitaten Lepsämän koulun lauantaiseen paloon.

Kuutin mukaan valkjärveläisillä on nyt isoin huoli kylän lapsista ja itse kylästä.

– Saadaanko me meidän satavuotiasta koulua takaisin enää ollenkaan, vai loppuuko se lopullisesti niin kuin konsulttien esityksessä on sanottu, Kuutti miettii.

Valkjärven koulu on yksi niistä koulusta, joita konsulttiyhtiö FCG esittää viime viikolla julkistetussa palveluverkkosuunnitelmassa lakkautettavaksi vuonna 2021.

– Olemme ylpeitä koulusta ja koko kylästä. Vanhempainkerho on rakentanut koululle luistelukatoksen, pystyttänyt kiipeilytelineitä ja hankkinut hiekkaleluja ja soittimia, Kuutti luettelee.

Valkjärven elokuussa pidetyistä venetsialaisista on tehty video, jonka tarkoituksena on kertoa koulun ja koko kylän yhteishengestä. Video oli Kuutin mukaan tarkoitus jakaa ensi viikolla, mutta se julkaistiin tulipalon vuoksi jo tänään.

Valkjärven vanhempainkerho toivoo kunnalta tiedotusta.

– Tiedotus on kyllä toiminut. Nyt on puhuttu lähinnä käytännön järjestelyistä. Jatkossa kaipaamme tietoa siitä, onko palaneen rakennuksen paikalle mahdollista saada uudisrakennusta.

Kuutti miettii jo, voisiko niin kutsutun harmaan alueen lapsia laittaa kouluun Valkjärvelle, mikäli sinne rakennettaisiin uusi ja tilavampi koulu.

– Voiko tästä karmeasta tapahtumasta seurata jotakin hyvääkin? Sitä on kyllä vaikea ajatella.

Valkjärven koulun lapset opiskelevat tämän viikon Uotilan koulussa. Valkjärven koulun uudemmassa, tulipalolta säilyneessä koulurakennuksessa, on Kuutin mukana kuitenkin vastaavanlaiset tilat kuin Uotilassakin. Käytettävissä olisi liikuntasali, musiikkiluokka ja puukäsityöluokka. Uotilassa taas on Kuutin mukaan elämää ja Valkjärven koulun oppilaat saavat tukea Uotilan koulun oppilailta ja henkilökunnalta.

Kuutti toivoo, että lapset pääsisivät myöhemmin jatkamaan opiskelua omalle kylälle. Ehtona on, että koulutyö sujuu turvallisesti. Muiden vanhempien toiveista hän ei osaa kertoa.

Valkjärveläisten tekemä video:

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Valkjärven koulun tulipalo törkeä tuhotyö – poliisi kaipaa havaintoja molemmista koulupaloista28.10.2019 09.21
Nurmijärvellä toinen koulupalo parhaillaan – Valkjärven koulu tuhoutuu täysin28.10.2019 06.50
Tuhopoltto aiheutti Lepsämän koululle mittavat vahingot – palo lähtenyt rakennuksen ulkopuolelta26.10.2019 14.56
Lepsämän koulun koulurakennus tulessa – Pelastuslaitos: Sammutustyöt jatkuvat tunteja26.10.2019 08.42

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat