Paikalliset

Tiedotus oppilaille ja vanhemmille toiminut Lepsämässä hyvin – avoin tilaisuus silti tarpeen

Lepsämän koulun yksi rakennus oli tuhopolttajien ensimmäinen kohde. Sen jälkeen he iskivät Valkjärven kouluun ja noin kuukautta myöhemmin Sääksiin ja Lähtelään.

Riikka Laine

– Vanhemmat olivat eilen hyvinkin huolissaan siitä missä mennään ja mitä tuleman pitää. Moni mietti sitä, mikä on ekojen ja tokien luokkien kohtalo, sanoo Lepsämän kyläyhdistyksen sihteeri Mirkka Pellinen maanantaina.

Lepsämän koululla varhain sunnuntaiaamuna syttynyt, tahallaan sytytetyksi todettu tulipalo tuhosi rakennuksen, jossa ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat opiskelivat. Samassa rakennuksessa toimi myös iltapäiväkerho.

Pellinen on surullinen siitä, että juuri pienten koululaisten opiskelutilat tuhoutuivat.

– Missä ekat ja tokat opiskelevat ensi vuonna? Jollekin lapselle oman koulukirjan tuhoutuminenkin voi olla iso juttu.

Pellinen mainitsee myös Lepsämän koulun vuosia jatkuneet sisäilmaongelmat.

– Kun vanhemmat ovat jo väsyneitä siihen taisteluun, tuli nyt tämä taistelu, Pellinen sanoo tulipaloon viitaten.

Pellinen kiittelee kuntaa siitä, kuinka hyvin se on hoitanut tiedotuksen oppilaiden ja heidän vanhempiensa suuntaan.

– Tämä tulipalo koskettaa kuitenkin muitakin kyläläisiä kuin oppilaita ja heidän vanhempiaan. Vielä sunnuntaina ehdotin kyläyhdistyksen hallitukselle keskiviikoksi suunnitellun hallituksen kokouksen laajentamista tai sitä, että koko kylälle järjestettäisiin isompi tapaaminen, jossa olisi myös kunnan edustajia paikalla, hän kertoo.

Valkjärven koulun maanantainen palo muutti ajatuksia. Isompi tapaaminen olisi Pellisen mukaan edelleen tarpeen, ja se voitaisiin järjestää vaikka yhdessä valkjärveläisten kanssa. Hän jättää kuitenkin asian kunnan päätettäväksi.

Kyläläisten kanssa keskustellessaan Mirkka Pellinen on törmännyt myös muihin kuin koulukäyntiä koskeviin ongelmiin. Pellisen mukaan kyläläiset miettivät, mitä seuraavaksi tapahtuu, tuleeko tulipaloja lisää ja mikä on seuraava kohde.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat