Paikalliset

Kuntoportaissa puolessa vuodessa 100 000 nousijaa – merkkipaalun täyttymisessä pientä draamaa

Daniela Percklén, Marika Percklén ja Pekka Evijärvi saivat vastaanottaa palkinnot Antero Lempiöltä (oik.) ja Juha Ahoselta (vas.).

Riikka Laine

Klaukkalaan viime keväänä avatut kuntoportaat ovat saaneet huiman suosion.

Kunnan liikuntapäällikkö Antero Lempiö kertoo ajatelleensa ennen portaiden avaamista, että 50 000 kävijää vuodessa olisi hyvä määrä. Nyt kuntoportaissa on käynyt kuitenkin jo reilusti yli 100 000 kuntoilijaa. Ja tämä luku kertoo vain noin puolen vuoden nousijoiden määrän, sillä kuntoportaiden kävijälaskuri asennettiin Unelmien liikuntapäivänä 10.5., kun kuntoportaissa vietettiin virallisia avajaisia. Todellisuudessa portaat ovat olleet käytössä jo helmikuun lopusta lähtien, kun ne saatiin valmiiksi eli kävijöitä on tänä vuonna ollut huimasti enemmän.

– Meillä on nyt positiivinen ongelma, kun mittari nollautui 100 000 kävijän tullessa täyteen. Olisimme tarvinneet näköjään miljoonamittarin, sillä nyt mittari nollautui, kun 99 999 ylittyi, Lempiö kertoo.

 

Lempiö kertoi Nurmijärven Uutisissa 9.10., että kun mittari oli tulossa täyteen, kunta suunnitteli 100 000 kävijän palkitsemista.

Varsinainen virstanpylvään saavuttaminen sisälsikin pienoista draamaa. Kun Nurmijärven Opiston opettaja ja aktiivinen kuntoilija Pekka Evijärvi huomasi tiistaina 22.10., että satatuhatta voi täyttyä seuraavana iltana, soitti hän asiasta liikuntapäällikkö Lempiölle. Lempiö oli kiinni keskiviikkoillan toisessa tilaisuudessa, eikä päässyt portaille katsomaan kuka sadastuhannes kävijä olisi. Niinpä Evijärvi päätti itse lähteä portaille todistamaan historiallista hetkeä.

– Odottelin, että mittariin vaihtuu 99 999. Kun näin, että luku on täyttymässä, pysähdyin portaiden juureen ottamaan selfietä itsestäni. Sitten kuulin, kuinka nuori tyttö tuli portaille äitinsä kanssa ja äiti huutaa juokse äkkiä, niin olet sadastuhannes. Minä jäin vain katsomaan vierestä, Evijärvi kertaa tapahtumia.

11-vuotiaan Daniela Perklénin noustessa portaisiin kävijämittari ei kuitenkaan jostain syystä nollaantunut. Vasta Evijärvi sai sen nollautumaan ja Danielan äiti Marika Perklénin vuorolla mittari näytti ensimmäistä kävijää.

– Daniela oli siis sadastuhannes ja minä täysi nolla, Evijärvi heittää.

 

Huumorilla tapahtumaan suhtautunut Evijärvi sai lohdutuspalkinnon, kun kunta palkitsi Daniela ja Marika Perklénin kuntoportaiden merkkipaalun ylittämisestä. Liikuntapäällikkö Lempiö ja Rajamäen uimahallin toimitusjohtaja Juha Ahonen lahjoittivat tyttärelle puolen vuoden uintirannekkeen Rajamäen uimahalliin ja äiti pääsee puolestaan puoleksi vuodeksi maksutta uimaan ja kuntosalille.

Lempiön kysellessä Danielalta kuntoportaiden käytöstä sai liikuntapäällikkö todeta palkinnon menneen täysin oikeaan osoitteeseen.

Daniela käy kuntoportaissa äitinsä kanssa viikoittain. Yleensä he nousevat portaat neljä tai viisi kertaa yhdellä kuntoilukerralla.

Marika Perklén kertoo, että usein mukana on myös ystäväperheitä.

– Ennen kysyttiin aina, että lähdetäänkö puistoon ja nyt kysytään lähdetäänkö portaisiin.

– Nämä ovat ihan loistavat, kun tänne voi tulla kaikki ikään ja kuntoon katsomatta. Olen nähnyt täällä ihan pieniäkin lapsia rintarepussa mukana ja lapsetkin saa viihtymään täällä, Perklén sanoo.

Kuntoportaat

Vielä avoinna

Kuntoportaat ovat vielä toistaiseksi avoinna, mutta liikuntapäällikkö Antero Lempiö kertoo portaiden sulkeutuvan lumen tullessa.

Portaisiin asetetaan silloin portti, joka kertoo sulkemisesta. Käytännössä halukkaat pääsevät toki kiertämään portin ohi ja nousemaan sitä kautta portaisiin, mutta Lempiön mukaan se tapahtuu silloin omalla vastuulla.

Lempiö muistuttaa, että kuntoportaiden kunnon voi tarkistaa kunnan kotisivuilta löytyvästä livekamerasta.

Livekuvapalvelu oli käytössä jo edellisillä kotisivuilla ja se on tulossa pian myös uusille kotisivuille.

Kuntoportaiden kävijälaskuri on tarkoitus nollata seuraavan verran vuodenvaihteessa, jotta ensi vuonna voidaan seurata todellisia vuosikävijäämäriä.

Mittari ei laske kuin nousijoiden määrää. Se ei huomioi portaita laskeutuvia. Ihan ylös asti ei tarvitse kuitenkaan kivuta, vaan lukuun lasketaan kaikki välitasanteillekin asti nousseet.

Lempiön mukaan mittari ei myöskään aina huomioi kaikkia nousijoita, jos portaissa on esim. useampi kulkija anturin kohdalla samalla kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Klaukkalan kuntoportaat saaneet huiman suosion – parkkipaikka tehdään nyt uusiksi9.10.2019 06.40
Tornimäen kuntoportaille huima suosio – alle kuukaudessa 18 000 nousua8.6.2019 08.10
Kunnanjohtaja korkkasi kuntoportaat – pitkään odotetut askelmat vihittiin viimein virallisesti käyttöön14.5.2019 17.46
Onnistumisen ilo koukuttaa – kuntoportaita saa mennä juuri niin pitkälle kuin itse haluaa1.5.2019 06.05
Sopivatko kuntoportaat koirille? – Tässä siihen vastaus9.3.2019 06.40
Nastakengät eivät kuulu kuntoportaisiin – "Saa nähdä, joudutaanko portaita uusimaan"6.3.2019 09.30
Koirien ulkoilutus kuntoportaissa jakaa mielipiteet – Helsingissä sallittu, Keravalla kielletty6.3.2019 06.00
Klaukkalan kuntoportaat otettiin käyttöön – 348 askelmaa kutsuu kohottamaan kuntoa28.2.2019 12.36
Tornimäen kuntoportaat alkavat valmistua – käyttöön ne otetaan talven väistyessä16.1.2019 06.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat