Paikalliset

Vanhempainkerho ja kyläyhdistys esittävät: Valkjärvelle uusi koulu syksyyn 2021 mennessä

Tulipalossa vaurioitunut puukoulu puretaan Valkjärveltä tämän kevään aikana ja pihaan tuodaan ensi syksyksi väistötilat.

Riikka Laine

Valkjärven koulun vanhempainkerho ja Valkjärven kyläyhdistys esittävät Nurmijärven kunnalle välttämättömien hankintojen tekemistä koulutyön turvaamiseksi. Valkjärven koulun pihalle esitetään väliaikaisia parakkikouluja vuoden 2020 alusta.

Vanhempainkerho ja kyläyhdistys esittävät myös uuden koulun rakentamista palaneen tilanne. Sen tulisi olla valmis 1. elokuuta 2021.

Valkjärven koulun sivuilla julkaistun esityksen mukaan nämä ovat kolme pääasiaa, joiden hyväksi vanhempainkerho ja kyläyhdistys nyt työskentelevät.

Valkjärven koulun vanha rakennus paloi aamuyöllä 28. lokakuuta. Palon syyksi epäillään tuhopolttoa. Palanut koulurakennus oli valmistunut 1922. Siinä oli viisi luokkahuonetta, ruokala sekä opettajien huone ja asunto. Uudemmassa rakennuksessa on liikunta-, käsityö- ja musiikkitilat.

Valkjärven koulun vanhempainkerho ja kyläyhdistys ovat julkaisseet koulun sivuilla myös tarkemman esityksen koulun uudelleen rakentamiseksi. Siinä esitetään, että koulusta tehdään täysisarjainen. Luokkatiloja tulisi kahdeksan. Lisäksi tarvitaan opettajien huone ja sosiaalitilat sekä ruokala ja keittiö.

Esityksen mukaan koulupiirin aluetta laajennettaisiin Lintumetsän suuntaan. Näin oppilasmäärä kasvaisi täytteen sarjaan ja Klaukkalan ja Lepsämän kouluihin suuntautuva paine vähenisi.

Esityksen mukaan koulu kasvaisi kolmella luokkahuoneella, mutta asunto jäisi pois. Muutokset eivät esityksen tekijöiden mukaan kuulu tuhoutuneesta koulusta maksettavaan korvaukseen.

Vanhempainkerho ja kyläyhdistys ilmoittavatkin keräävänsä puolet vakuutuksen ulkopuolelle jäävästä summasta. Toisen puolen maksajaksi esitetään Nurmijärven kuntaa.

 

 

Pitäisikö Valkjärvelle mielestäsi rakentaa uusi koulu?

Kyllä
91% (418 ääntä)
Ei
9% (41 ääntä)
Ääniä yhteensä: 459

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nurmijärvellä toinen koulupalo parhaillaan – Valkjärven koulu tuhoutuu täysin28.10.2019 06.50
Valkjärven koulun tulipalo törkeä tuhotyö – poliisi kaipaa havaintoja molemmista koulupaloista28.10.2019 09.21
Sympaattinen musiikkivideo vaatii tuhopoltossa tuhoutuneen Valkjärven koulun jälleenrakentamista28.10.2019 17.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat