Paikalliset

"Turvallisuustilanne ei ole parantunut Nurmijärvellä parin viime vuoden aikana"

Nurmijärvellä on tehty viime vuosina paljon ilkivaltaa. Sen vuoksi myös kameravalvontaa on lisätty.

Riitta Ketola

Valtuuston käsittelyssä oli viime viikolla kokoomuksen valtuustoryhmän kaksi vuotta sitten tekemä aloite valvontakameroiden lisäämisestä sekä nykyisen päivittämisestä yhdessä poliisin kanssa käytävien keskustelujen perusteella. Näitä toimenpiteitä on sen jälkeen tehty ja aiotaan jatkaa myös tulevaisuudessa, joten aloite katsottiin loppuun käsitellyksi.

Vuosittainen rahasumma kameravalvontaan on arviolta 70 000 euroa.

Juhani Vuorisalo (kok.) totesi aloitteen taustalla olleen sen tiedon, että pieni, mutta paljon vahinkoa aikaansaava osa nuorisosta aiheuttaa vahinkoa kunnan kiinteistöille. Vahingot ovat olleet huomattavia.

– Riittävällä teknisellä valvonnalla voidaan vaikuttaa näiden nuorten häiriökäyttäytymiseen ennaltaestävästi ja toisaalta selvittää vahingonaiheuttajat rikosprosessia ja vahingonkorvausta varten. On hyvä kiinnittää huomiota siihen, että myös alle 15-vuotias on aiheuttamistaan vahingoista korvausvelvollinen, vaikka rikosoikeudellisia seuraamuksia ei olekaan, sanoi Vuorisalo.

 

Hän huomautti, että kameravalvontaa ei valitettavasti voida nykyisessä taloudellisessa tilanteessa laajentaa kaikkiin kiinteistöihin, joten valintaa on pakko tehdä.

– Sen vuoksi yhteistyö poliisin kanssa on ollut välttämätöntä.

Vuorisalo kiinnitti huomiota riittävän pitkään tallennusten säilytysaikaan sekä mahdollisimman hyvään kamerakuvaan huonoissa olosuhteissa.

– Turvallisuustilanne Nurmijärvellä ei ole valitettavasti parantunut parin viime vuoden aikana. Erityisesti pahoinpitelyrikokset ja huumausainerikokset ovat olleet kasvussa.

– Pieni osa aikuisiän kynnyksellä olevista nuorista on vakavasti syrjäytynyt ja on nähtävissä, että nämä jo osin vakavassa rikoskierteessä olevat nuoret vetävät mukanaan huumeidenkäyttöön ja muihin rikoksiin yhä enemmän ihan tavallisia lapsia.

– Tätä tilannetta ei ratkaista yksin teknisillä välineillä. Tarvitaan myös nuorten kanssa työskenteleviä käsipareja. Kameravalvonta ja muut tukitoimet muodostavat kokonaisuuden, jolla voimme nyt vaikuttaa Nurmijärven tulevaisuuteen lapsiystävällisenä kuntana.

 

Kameravalvontaan suunniteltu vuosittainen rahamäärä ei Vuorisalon mukaan ole välttämättä riittävä, mutta se on tässä taloustilanteessa hyvä alku valvonnan johdonmukaiseen kehittämiseen.

Lisääkö kameravalvonta turvallisuudentunnetta?

Kyllä
75% (24 ääntä)
Ei
25% (8 ääntä)
Ääniä yhteensä: 32

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Rajamäen tekonurmelle kameravalvonta ja uudet portit – jatkuva ilkivalta pakotti toimimaan17.8.2019 06.00
Kameravalvonta lisääntyy Nurmijärvellä - valtuusto keskustelee asiasta keskiviikkona29.10.2019 19.35
Viirinlaakson matkakeskukseen tulee kameravalvonta – tarkoituksena ehkäistä rikoksia26.9.2018 09.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat