Paikalliset

Useita joulunavauksia luvassa – katso kooste Nurmijärven taajamien joulutapahtumista

Kuva on Klaukkalan joulukadun avajaisista menneiltä vuosilta. Iloiset tontut ovat kokoontuneet Brunnille odottamaan joulupukin saapumista.

Esko Artell

Nurmijärvellä nähdään lähiaikoina joulunavaustapahtumia neljässä isoimmassa taajamassa.

Rajamäellä perinteinen joulunavaus ottaa paikkansa marraskuun viimeisenä lauantaina 30.11. Lähteen liikekeskuksen piha-alueella. Ohjelma alkaa klo 12, jolloin kaikki kojut on pystytetty.

Rajamäen kyläyhdistyksen Anja Lammion mukaan alueelta löytyy tekemistä koko perheelle. Tunnelmalliseen juhlaan kuuluu musiikkiesityksiä Sihvola- Arteli Ensemblen, Rajamäen mieslaulajien, Seitsemän Veljeksen Koulun oppilaskuoron sekä Too Many Sisters kuoron ja soolon toimesta. Tämän lisäksi ohjelmassa on poniajelua, arpajaiset, mummon satutuokio, teatteri Roinelan nuorten Petteri Punakuono -näytelmä ja moottorisahataiteilija Markku Tuominen.
Paikalla on myös joulupukki klo 13–17 välisenä aikana sekä jouluinen puuroateria klo 15–18. Tapahtuman päätteeksi voi nähdä taivaalla ilotulituksen.

Tapahtumasta ovat vastuussa rajamäkeläiset yrittäjät sekä Rajamäen kyläyhdistys.

– Paikallisuus ja koko perheen yhdessäolo ovat olleet kyläyhdistyksen teemoja jo vuosien ajan, kun joulunavauksia on järjestetty. Tapahtumaa odotetaan aina kovasti kylällä, Lammio kertoo.          

 

Klaukkalassa jokavuotinen joulukadunavaus lähtee perinteisesti Brunnin liikekeskukselta perjantaina 22.11. Joulukatu on järjestetty joka joulu jo vuodesta 1994. Avajaiset järjestetään paikallisten yrittäjien toimesta.

Tapahtuma alkaa Brunnilta tuttuun tapaansa ja jaossa on valotikkuja klo 17.15 lähtien. Musiikkileikkikoulu Tilulii nostattaa yhteislaulua Brunnilla ennen kulkueen lähtöä ja torilla kulkueen jälkeen 

Klaukkalantietä pitkin kulkeva kulkue lähtee noin klo 18.00 Brunnilta toria kohti. Liikenne katkaistaan kulkueen ajaksi Klaukkalantieltä Brunnin risteyksen ja torin väliltä noin puoleksi tunniksi riippuen joulupukin ja kulkueen tahdista. 

– Liikenne ohjataan kulkueen ajaksi Isoseppäläntielle, jota pitkin kulkueen pääsee ohittamaan tai ajamaan Viirintien kautta reitin ali Viirinlaaksoon ja sieltä kulkueen ja torin ohitse, Klaukkalan yrittäjien puheenjohtaja Jari Salminen opastaa. 

Klaukkalan kulkueessa on luvassa iloisia joululauluja ja hyvää fiilistä. Kun kulkue saapuu torille, paikalla tarjotaan glögiä seurakunnan puolesta heidän teltallaan, joulupukki jakelee lapsille karkkia ja tapahtuma päättyy ilotulitusesitykseen. 

 

Kirkonkylällä joulunaloitus alkaa joulutorilla, joka laitetaan pystyyn lauantaina 23.11. klo 9–14.

– Torimyyjäisistä vastaa Nurmijärven Yrittäjänaiset ry ja kaikki järjestötahot yhdessä suunnittelevat ohjelmaa tapahtumaan, kertoo Nurmijärven Yrittäjien varapuheenjohtaja Pirjo Kivistö.

Paikalla on tietenkin joulupukki ja lapsilla on mahdollisuus ratsastaa ponilla. Torilta voi myös ostaa paikallista käsityötä lahjaksi tai itselle.

Nurmijärven Yrittäjien perinteinen joulupuurotarjoilu alkaa jo klo 10. Kivistön mukaan paikalla kannattaa olla melko ajoissa, sillä 700 puuroannosta on usein jo puolen päivän jälkeen nautittu viimeistä murua myöten.

– Suosittu puurohetki kokoaa mukavasti väkeä jouluisesti somistettuun telttaan.

Kirkonkylällä myös jouluvalot ovat olennainen osa joulunviettoa. Ne sytytetään jo ennen joulutoria. Niiden hankinnasta, asentamisesta, poistamisesta ja säilyttämisestä vastaa Nurmijärven Yrittäjät ry. Kunta taas antaa jouluvaloille tilan katutolpista ja vastaa sähköstä. Kivistö kertoo, että suurin osa valoista alkaa olla energiatehokkaita led-valoja.

– Hyvän asian puolesta on mukavaa panostaa, sillä valot tuovat ihanaa tunnelmaa Kirkonkylän raitille.

 

Röykässä on luvassa perinteinen kuusijuhla, joka vietetään torstaina 28.11. klo 18–21.

Tapahtuma alkaa Röykän koulun pihalta lähtevällä kulkueella, jonka ideana on viedä Röykän liikekeskuksen pihalla sijaitsevalle isolle joulukuuselle valoa.

Kulkueella onkin mukanaan lyhtyjä ja Röykän Kiinteistöhuollon valotikkuja. Kun kulkue on saapunut Röykän kaupalle, sytytetään kuusen valot.

– Paikalla on joulupukki, jouluisia tavaroita myynnissä, partiolipppukunta Röykän Metsänkävijät paistaa muurinpohjalettuja, Röykän Kertsin nuoret grillaa paikallisen kauppiaan tarjoamat makkarat. Ja tietenkin myynniissä on Röykkä 2020 -seinäkalenteri, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Yrjö Kivinen kertoo.

Kivisen mukaan luvassa on mahdollisesti myös muuta ohjelmaa, mutta sitä ei vielä oltu lyöty lukkoon ennen lehden painoon menoa.

Teksti: Sera Väistö ja Iiris Lehmusto

Kirjoittajat ovat Isoniitun koulun yhdeksäsluokkalaisia, jotka olivat tet-harjoittelussa Nurmijärven Uutisissa.

Päivitetty ma 18.11. klo 10: Korjattu Klaukkalan joulunavauksen reittiä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat