Paikalliset

Valkjärven koulun halloweendisko toteutui lahjoituksilla ja tahdonvoimalla – ”Mitä tahansa tapahtuukin, me kyllä nousemme täältä”

Valkjärven koulun tytöt näyttävät halloweenmuuveja.

Taina Joutsen

Puffettipöydän yläpuolelle on ripustettu riviin halloweenkoristeita. Seurantalo Roinelan salin katossa kimaltelee suuri diskopallo. Valkjärven koululaisten vanhemmat virittelevät popparikonetta ja laittavat tarjottavia esille.

 

Lapset juoksentelevat ympäriinsä illan teemaan sopivissa asuissa ja odottavat ohjelman alkamista. Luvassa on muun muassa tanssi- ja limbokisat, kammokuja, herkkuja ja yhdessäoloa. Meno oli viime perjantaina samanlaista kuin aiempinakin vuosina Valkjärven koulun halloweendiskon alkamista odoteltaessa.

Silti kaikki on toisin. 28. lokakuuta aamuyöstä syttynyt tulipalo tuhosi Valkjärven vanhan koulurakennuksen ja samalla diskon järjestämiseen tarvittavat tilat ja rekvisiitan.

– Kaikki paloi. Karkit, herkut, limut, koristeet, äänentoistolaitteet, Jani Palmu luettelee.

– Silti ajattelimme paloaamuna lähes ensimmäisenä sitä, että disko pitää saada järjestettyä. Vanhempien keskuudesta kumpusi valtava voima. Meidän oli pakko näyttää lapsille, että mitä tahansa tapahtuukin, me kyllä nousemme täältä, hän jatkaa.

Palmun neljästä lapsesta kolme opiskeli nyt palaneessa koulussa. Neljännenkin oli tarkoitus aloittaa aikanaan koulutiensä siellä.

– Disko on meille jokavuotinen perinne, lasten elämän kohokohta. Siitä on puhuttu lähes vuosi ja heti palon jälkeen lapset kyselivätkin, miten meidän diskon nyt käy, Erja Löytäinen kertoo vihreiksi värjäytyneitä käsiään esitellen.

Luurangoksi pukeutunut Löytäinen on kolmen palanutta koulua käyneen lapsen äiti ja Valkjärven koulun Vanhempainkerhon rahastonhoitaja. Vihreä väri on tarttunut käsiin pojan hiuksia diskokuntoon laittaessa.

Vanhempien voima ja tahto eivät olisi riittäneet yksistään diskon järjestämiseen. Tarvittiin sekä yritysten että yksityisten ihmisten apua.

Löytäisen mukaan Vanhempainkerhon sosiaaliseen mediaan avaama sivusto sai uskomattoman hienon vastaanoton.

– Ihmisten into auttaa on ollut käsittämätöntä. Se osoitti yhteisön voiman, hän sanoo.

 

Heti tulipalopäivänä Klaukkalan Nuorisoseura lupasi Roinelan tilat maksutta halloweendiskon pitopaikaksi. Herkut tulivat paikallisten yritysten kautta ja vähän kauempaakin. Lappeenrannasta tullutta soittoa seurasi 30 kilon lakulähetys. Yritykset lainasivat myös äänentoistolaitteet ja popparikoneen, ja niiltä on tullut tavaralahjoituksia muutakin kuin diskoa varten.

– Kyllä on helppo tukea paikallisia yrityksiä tämän jälkeen. Yrittäjät tarjosivat apuaan puhtaasta hyvästä tahdosta ja sydämestään, Jani Palmu kiittelee.

 

Myös yksityisiltä ihmisiltä on saatu lahjoituksina muun muassa pelejä, liikuntavälineitä ja askartelutarvikkeita. Valkjärven koulun oppilaat, jotka ovat nyt tulipalon vuoksi evakossa Uotilan koulussa, pääsivät asettumaan omiin luokkiinsa viime viikon maanantaina, kun tulipalosta oli kulunut viikko.

– Vähitellen nähdään, mitä niissä tiloissa pystyy niillä välineillä tekemään, Jani Palmu toteaa.

 

Perjantaisessa diskossa Valkjärven lapset eivät kuitenkaan mieti tulevaa koulunkäyntiä.

– Mulla on peruukki, mekko ja tämä kaulajuttu. Äiti on meikannu mut, Luna Karukoski esittelee asuaan.

– Mä en oo harjotellu yhtään. Valmistautumiseen meni kymmenen minuuttia. Kampasin tukan ja vaihdoin vaatteet, Sulo Lapinleimu puolestaan kertoo.

Aroa Kuutille taas tuli valmistelujen kanssa kiire.

– Isosisko joutui tekemään kaiken, tyttö paljastaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nyt puhuvat Valkjärven koulun vanhemmat: ”Kriisitilannetta ei pitäisi kytkeä poliittiseen agendaan”13.11.2019 07.00
Lepsämän koululaiset saavat uudet väistötilat – Valkjärven koulun tilanne auki9.11.2019 06.15
Sympaattinen musiikkivideo vaatii tuhopoltossa tuhoutuneen Valkjärven koulun jälleenrakentamista28.10.2019 17.48
Valkjärven vanhemmat miettivät: "Miksi ja miksi kaksi näin lähekkäin olevaa koulua?"28.10.2019 10.43
Valkjärven koulun tulipalo törkeä tuhotyö – poliisi kaipaa havaintoja molemmista koulupaloista28.10.2019 09.21
Nurmijärvellä toinen koulupalo parhaillaan – Valkjärven koulu tuhoutuu täysin28.10.2019 06.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat