Paikalliset

Nyt puhuvat Valkjärven koulun vanhemmat: ”Kriisitilannetta ei pitäisi kytkeä poliittiseen agendaan”

Erja Löytäinen ja Jani Palmu.

Taina Joutsen

Valkjärven koulun halloweendiskon alkamista odotellessa palanutta koulua käyneiden lasten vanhempien Jani Palmun ja Erja Löytäisen puhe kääntyy tulipaloon. Tunteet nousevat pintaan.

– Asumme Lopentien toisella puolella mäen päällä. Oli hirveä katsoa, kun koulu paloi siellä alhaalla kuin iso kynttilä, Palmu muistelee.

Palmun ja Löytäisen mukaan valkjärveläiset ovat äärimmäisen kiitollisia siitä, miten kunta hoiti tilanteen tulipalon jälkeen. Heti kahdeksalta aamulla kaikilla 66 valkjärveläislapsella oli paikka minne mennä.

He muistuttavat kuitenkin, että kriisi kestää kuukausia ja kokemukset ovat aiheuttaneet lapsille jo nyt monenlaisia oireita, esimerkiksi jalkakipuja aamulla juuri ennen kouluunlähtöä.

Heti tulipaloviikolla Valkjärven koululaisilla oli Erja Löytäisen mukaan tukenaan kuraattoreja. Viime viikon osalta hänellä ei ole tietoa tilanteesta.

Vanhemmat tekevät Löytäisen mukaan omaa terapiatyötään esimerkiksi diskojärjestelyjen yhteydessä tai kirjoittamalla yleisönosastoon.

– Tulee tunne, että kriisinhoito yritetään nyt kytkeä isompaan taloudelliseen kokonaisuuteen eikä ajatella lasten parasta. Itselläni on neljä syytä osallistua tämän kriisin hoitoon ja ne asuvat meillä kotona, Palmu sanoo.

Isänä hän toivoo, ettei kriisitilannetta kytkettäisi poliittiseen agendaan ja samalla annettaisi tuhopolttoon syyllistyneelle voittoa.

– Meidän pitää palauttaa lasten perusturvallisuus ja antaa heidän olla väistötiloissa Valkjärvellä. Lapsille pitäisi nyt antaa toivoa ja tehdä kotiinpaluu mahdolliseksi, vaikka palveluverkkosuunnitelma myöhemmin päättäisikin muuta, Palmu sanoo viitaten siihen, että Valkjärven koulu on konsulttiyhtiö FCG:n tekemässä palveluverkkoesityksessä yksi lakkautettavaksi esitetyistä kouluista.

Toivetta Valkjärvelle paluusta tukee Palmun mielestä se, että erilaiset parakkiratkaisut ovat hänen tietojensa mukaan kustannuksiltaan yhteismitallisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Valkjärven koulun halloweendisko toteutui lahjoituksilla ja tahdonvoimalla – ”Mitä tahansa tapahtuukin, me kyllä nousemme täältä”12.11.2019 19.15
Lepsämän koululaiset saavat uudet väistötilat – Valkjärven koulun tilanne auki9.11.2019 06.15
Sympaattinen musiikkivideo vaatii tuhopoltossa tuhoutuneen Valkjärven koulun jälleenrakentamista28.10.2019 17.48
Valkjärven vanhemmat miettivät: "Miksi ja miksi kaksi näin lähekkäin olevaa koulua?"28.10.2019 10.43
Valkjärven koulun tulipalo törkeä tuhotyö – poliisi kaipaa havaintoja molemmista koulupaloista28.10.2019 09.21
Nurmijärvellä toinen koulupalo parhaillaan – Valkjärven koulu tuhoutuu täysin28.10.2019 06.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat