Paikalliset

Kunta jatkaa sittenkin eläkeläisten HyväOlo-kortin tukemista – valtuusto pyörsi kunnanhallituksen päätöksen

Nurmijärven kunta jatkaa Rajamäen uimahallin HyväOlo-kortin tukemista.

Riitta Ketola

Nurmijärvi jatkaa HyväOlo-kortin tukemista vuonna 2020. Kunnanvaltuusto päätti asiasta keskiviikon kokouksessa, jossa valtuutettu Sami Virtanen (vihr.) teki Tero Artelin (smp.) kannattamana kunnanhallituksen päätöksestä poikkeavan esityksen.

Esityksen mukaan kunta jatkaisi HyväOlo-kortin tukemista. Kortin hinnaksi tulisi 70 euroa. Virtasen esitys voitti äänestyksessä kunnanhallituksen pohjaesityksen.

Kunnanhallitus päätti jo lokakuussa, että kunnan tuki HyväOlo-kortille päättyy tämän vuoden lopussa. Sen jälkeen kunta olisi tukenut vain senioriuintikorttia, johon ei sisälly kuntosalin käyttömahdollisuutta. Päätös tuotiin valtuustolle tiedoksi, mutta Virtasen esityksestä asia päätyi lopulta uudelleen valtuuston päätettäväksi ja enemmistö oli tukemisen kannalla.

Kunnanhallituksen päätös tuen lopettamisesta liittyy kuntosaliyrittäjien tasapuoliseen kohteluun. Nurmijärven kunnan viime syksynä lanseeraamalla HyväOlo-kortilla yli 65-vuotiaat kuntalaiset ovat päässeet edullisesti Rajamäen uimahalliin ja sen kuntosalille. Kunta on maksanut uimahallille tästä koituvat kustannukset toteutuneen myynnin mukaan.

HyväOlo-kortti on maksanut käyttäjälleen 50 euroa vuodessa. Kunta on tukenut jokaista korttia 155 eurolla. Kuntosaliyrittäjien arvion mukaan tämä on vienyt heiltä asiakkaita.

Kunnanvaltuusto antoi vuosi sitten ponnen, jonka mukaan kunnan tulee selvittää, voiko se tukea HyväOlo-korttiin liittyen yksinomaan kunnan uimahalliyhtiötä vaarantamatta muiden alan yrittäjien tasa-arvoista kohtelua.

Kilpailulaki edellyttää kunnan toiminnalta kilpailuneutraliteettia. Kilpailulain mukaan kunnat saavat tukea uimahallitoimintaa, mutta eivät kuntosalitoimintaa.

Hallintojohtaja Jukka Anttilan mukaan kilpailuvirasto seuraa nyt sitä, etteivät kunnat subventoi kuntosalitoimintaa. 2019 kilpailulakiin tehdyn muutoksen myötä Rajamäen Uimahallin tulee eriyttää kuntosalin kustannukset kirjanpidossa muista kustannuksista 2020 alusta lukien.

– Kun vuoden 2020 tilinpäätös tehdään, käytössä on jo tarkempaa tietoa asiasta, Anttila sanoo.

– Korttiin tehty hinnankorotus vaikuttaa osaltaan pelisääntöjen arviointiin, kun kortin käyttäjä maksaa nyt kortista enemmän kuin aiemmin, hän jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat